Telia Inmics-Nebula asiakastarina A-Insinöörit

A-Insinöörien konesalissa
palvelee nyt tekoäly

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää pilvi- ja konesalipalveluistamme

Rakentamisen suunnittelu- ja konsultointipalveluja tarjoavan A-Insinöörien liiketoiminta on hyvin tiedostopalveluintensiivistä. Suurtenkin CAD-tiedostojen sekä 3D-suunnitelmien pitää olla niitä tarvitsevien ammattilaisten saatavilla eri puolella Suomea. Telia Inmics-Nebulan asiantuntijat uudistivat A-Insinöörien konesaliarkkitehtuurin Hewlett Packard Enterprisen (HPE) teköälyä hyödyntävillä ratkaisuilla. Helposti hallittava korkean käytettävyyden konesaliympäristö tarjoaa nyt noin 750 A-Insinöörille yhä paremmat valmiudet palvella asiakkaitaan.

A-Insinöörit on mukana rakennuttamisen, rakennesuunnittelun ja infrarakentamisen hankkeissa. Jo 60 vuotta toimineen yrityksen ammattilaiset tuottavat palveluja 10 toimipisteestä käsin.

”Asiantuntijamme tekevät myös pistepilviin perustuvaa tietomallinnusta ja 3D-suunnittelua. Insinööriemme käytössä on yli 300 eri sovellusta. Meillä on monen gigatavun kokoisia aineistoja, ja teemme laajojakin rakennesuunnitelmia jopa mutterien tarkkuudella”, sanoo A-Insinöörien tietohallintojohtaja Risto Tulenheimo. ”Häiriöttömyys ja palveluiden käytettävyys jopa 24/7 ovat meille elinehto. Meillä on käynnissä useita ICT-kehityshankkeita, ja arvostamme helposti hallittavaa konesaliarkkitehtuuria.”

 

”Meillä on monen gigatavun kokoisia aineistoja, ja teemme laajojakin rakennesuunnitelmia jopa mutterien tarkkuudella.”

Käytettävyys yhä korkeammalle tasolle


A-Insinöörien liiketoimintakriittisimmät palvelut tuotetaan nyt Telian korkean käytettävyyden konesalista Helsingistä (Telia Helsinki Data Center). Kahdennettu kokonaisuus sisältää myös A-Insinöörien oman Tampereella sijaitsevan salin katastrofien varalle. Telia Inmics-Nebula uudisti verkkolaitteet, SAN-infrastruktuurin sekä toimitti HPE ProLiant DL380 -palvelimet, virtualisointialustan, HPE Nimble Storage -tallennuksen sekä HPE InfoSight -alustan

Telia Inmics-Nebula asiakastarina A-Insinöörit

”Teimme laajan kartoituksen ja kilpailutuksen. Tarvitsemme paljon tallennuskapasiteettia mutta suhteellisen vähän laskentatehoa. Testasimme kokonaisuuden suorituskyvyn tuotantodatalla, ja HPE Nimble Storage osoittautui meille kustannustehokkaimmaksi vaihtoehdoksi. Arvostamme sitäkin, että HPE on vienyt tekoälyä konesaleissa niin voimakkaasti eteenpäin”, korostaa A-Insinöörien it-koordinaattori Jarkko Tervo. ”Arvioimme pärjäävämme nyt hankitulla 200 teratavun kapasiteetilla seuraavat viisi vuotta.”

A-Insinöörien tietohallinto sparrasi suorituskyvyltään optimaalista kokonaisuutta Telia Inmics-Nebulan ja HPE:n ammattilaisten kanssa. ”Uuteen ympäristöön siirtyminen sujui kivuttomasti. Tallennusratkaisumme ylläpito hoituu intuitiivisella käyttöliittymällä omin voimin, eikä vaadi erityisosaamista”, sanoo Tervo. ”Käytettävyys on noussut yhä paremmalle tasolle, ja tallennusjärjestelmän versiopäivitykset hoituvat nyt yksinkertaisemmin. Järjestelmä pysyy helpommin tietoturvallisena.”

Telia Inmics-Nebula asiakastarina A-Insinöörit

ANALYTIIKASTA JA TEKOÄLYSTÄ SELKEITÄ HYÖTYJÄ

Telia Inmics-Nebulan asiantuntijat ovat toimineet pitkään A-Insinöörien IT-kumppanina, ja yhteistyö kattaa myös 24/7 valvonnan sekä työasemaympäristöpalveluja. ”Voimme nyt vastata liiketoiminnan ja käyttäjien vaatimuksiin yhä paremmin. Vaadimme pientä latenssia, ja pääsemme nyt hyödyntämään tehokasta kokonaisuutta”, kertoo Tulenheimo.

Telia Inmics-Nebula asiakastarina A-Insinöörit

”Voimme nyt vastata liiketoiminnan ja käyttäjien vaatimuksiin yhä paremmin. Vaadimme pientä latenssia, ja pääsemme nyt hyödyntämään tehokasta kokonaisuutta”

”HPE InfoSight tarjoaa meille kyvyn analysoida noin 150 virtuaalikoneemme terveydentilaa. Tekoäly on havainnut koneita, jotka ovat vaatineet tarkempaa tarkastelua. Tukitarve on ollut todella vähäistä, ja tiketöinti hoituu automatisoidusti. Mikäli vaikkapa snapshotit eivät toimi normaalisti, niin HPE:n tuki havaitsee ja ratkaisee vikatilanteen automaattisesti. Läpinäkyvyys on parantunut konesalissamme, ja voimme nyt seurata virtuaalikoneidemme aktiivisuustasoja. Kapasiteettitarpeen ennustaminen on yhä helpompaa, ja olemme kyenneet reagoimaan vikatilanteisiin hyvissä ajoin. Tallennuksen erityisosaamista tarvitsemme yhä vähemmän.”

Telia Inmics-Nebula tarjoaa A-Insinööreille kaikki tarvittavat resurssit, monipuoliset palvelut sekä teknistä osaamista. ”Kumppanuutemme Telia Inmics-Nebulan ja HPE:n asiantuntijoiden kanssa on sujunut mallikkaasti. Hankimme häiriöttömän ja kustannustehokkaan kokonaisuuden”, sanoo Tulenheimo. ”Replikoitu konesaliympäristömme takaa sen, että it-palvelumme ovat käytettävissä myös katastrofitilanteissa.”

”Hyödynnämme tekoälyä virtualisointialustassa, tallennuksessa ja varmistuksessa. Olen täysin varma siitä, että saamme jatkossa tekoälyllä yhä enemmän hyötyjä”, kertoo Tervo. ”Arvostamme sitä, että ympäristömme on jatkuvassa valvonnassa.”

Ota yhteyttä tai pyydä tarjousta

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää pilviratkaisuistamme. 

Ota yhteyttä