Telia Inmics-Nebula asiakastarina Karttaselain

Karttaselain

Telia Cloud 9 -pilvipalvelu pitää Suomen
suosituimman maastokarttasovelluksen,
Karttaselaimen, asiakaskartat ja -tiedot
tallessa ja aina nopeasti saatavilla.

Haluatko kuulla lisää palveluidemme luomista mahdollisuuksista? Ota meihin yhteyttä.

 

Karttanäkymät turvassa pilvessä

Metsästäjän pitää nähdä, onko lähimaastossa isoja kiviä, polkuja tai ojia. Retkeilijät kaipaavat lähimmän retkimajan sijaintia. Maastossa liikkujat tarvitsevat mahdollisimman tarkat kartat suunnistamiseen. Tästä syystä oululainen AccelBit Oy päätti aloittaa vuonna 2009 Karttaselain-sovelluksen kehittämisen.

"Sovelluksessa on tarkimmat maasto-, meri- ja kaupunkikartat aina käyttäjien ulottuvilla. Asiakkaitamme ovat kaikki luonnossa liikkujat, kuten kalastajat, metsästäjät ja ammattikäyttäjät metsä- ja kiinteistöalalla", kertoo AccelBitin toimitusjohtaja Jukka Hietanen

 

Telia Inmics-Nebula asiakastarina Karttaselain

Ilmaisessa Karttaselaimessa näkymän voi valita käytön mukaan ja tallentaa omia kohteita, esimerkiksi parhaimmat kalastus- tai marjastuspaikat. Ylhäältäpäin kuvattu näkymä on hyvin tarkka: siinä näkyy erilainen puusto, ojat, kivet, veden syvyys ja korkeuskäyrät. Toimiakseen sovellus vaatii verkkoyhteyden, mutta offline-kartat saa käyttöönsä lisätilauksella.

Tämän lisäksi sovelluksessa on henkilö- ja lemmikkipaikantimet, eli kartalta näkee, missä oma lemmikki liikkuu. Tulevaisuudessa kehitystyötä on tarkoitus tehdä niin, että myös ajoneuvoseuranta ja paikkatietojen jakaminen ryhmille olisi mahdollista.

"Kehitämme sovellusta jatkuvasti. Jatkossa käyttäjät voivat lisätä karttoihin entistä monipuolisemmin omaa sisältöä, kuten kuvia tai yrityksen omia aineistoja. Tavoitteena on myös, että karttanäkymiä saisi monipuolisesti muualtakin kuin Suomesta", visioi Hietanen.

Telia Inmics-Nebula asiakastarina Karttaselain

Telia Inmics-Nebula toimittaa Cloud 9 -palvelun, joka on OpenStack-teknologiaan perustuva kotimainen seuraavan sukupolven pilviratkaisu. Palvelu kuuluu laatustandardi ISO 27001 piiriin ja siinä on minuuttikohtainen hinnoittelu ensimmäisenä Pohjoismaissa.

Pilvipalvelun valinnassa korostuivat suorituskyky ja luotettavuus. Haasteena oli saada ladattavat kartat ja käyttäjien tallentamat tiedot mahdollisimman turvalliseen paikkaan, mistä ne ovat ladattavissa ilman viiveitä. Kotimainen Telia Cloud 9 -pilviekosysteemi säilyttää kaiken datan Suomessa Telia Inmics-Nebulan kahdessa omassa konesalissa.

"Palvelu on ollut erittäin suorituskykyinen ja käyttöönotto oli todella helppoa. Telia Inmics-Nebulan osaaminen etenkin palveluiden infrastruktuurin kehittämisessä on ollut ensiluokkaista. Prepaid-hinnoittelun avulla myös kustannukset pysyvät matalina", kertoo Hietanen.

Tällä hetkellä Karttaselain-sovelluksella on yli puoli miljoonaa latausta ja satoja tuhansia käyttäjiä vuosittain, mutta tämä on vasta alkua.

Näillä palveluilla ratkaisimme Karttaselaimen haasteet

ribbon

Telia Cloud 9 -pilvipalvelu

OpenStack-teknologiaan perustuva Cloud 9 -pilvipalvelu on moderni vaihtoehto omalle infrastruktuurille. Käytön mukaan veloitettavan pilvialustan skaalautuvuus, kustannustehokkuus ja laajat toiminnallisuudet riittävät pitkälle tulevaisuuteen.

Lue lisää

ribbon

IT-konsultointi ja asiantuntijapalvelut

Yli 500 asiantuntijan joukosta löydät yrityksellesi osaamista IT-arkkitehtuuriin, pilvipalveluihin, IT-ulkoistuksiin ja tietoturvaan liittyen.

Lue lisää