Telia Inmics-Nebula menestystarina Kemppi

Hitsausalan edelläkävijä Kemppi astui pilvipolulle

 

Haluatko kuulla lisää palveluidemme luomista mahdollisuuksista? Ota meihin yhteyttä.

Pilvipolku-palvelu tarjosi Kempille turvallisen tavan siirtyä pilveen

Hitsausalan pioneeriyritys Kemppi oli suurten IT-muutosten edessä, kun IT-organisaation roolia ja palveluiden tuottamisen rakennetta haluttiin muuttaa.

”Alussa tehtävämme oli tarjota erilaisia loppukäyttäjäpalveluita ja työasemahallintaa. Vuosien aikana yhteistyömme on syventynyt useisiin muihinkin palveluihin, kuten Pilvipolku-konseptiin”, kertoo Telia Inmics-Nebulan avainasiakkuuspäällikkö Jouni Autio.

Telia Inmics-Nebula menestystarina Kemppi

Tähtäimessä modernimpi tapa tuottaa palveluita

”Saapuessani taloon oli nykyinen roolini ulkoistettu. Astuessani ICT- ja infrapäällikön saappaisiin tuli tehtäväkseni viedä ICT-infrapalveluiden toimintamallin muutos läpi”, kertoo Tomi Moberg.

Pilvipolku-konseptin avulla asiakkaalle luodaan liiketoiminnan vaatimukset huomioiva siirtymäsuunnitelma ja palvelut siirretään pilviympäristöön avaimet käteen -periaatteella. Pilvipolku rakentuu viidestä vaiheesta; asiakkaan tarpeen ja tavoitetilan hahmotuksesta (Ymmärrys), teknologian nykytilan ja liiketoimintatavoitteiden analysoinnista (Workshopit), ratkaisujen esittelystä (Vaihtoehdot), roadmapin kehittämisestä sekä toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella.

Pilvipolku sopii yrityksille, jotka haluavat päästä nykyisestä tuottamismallista kypsempään ja modernimpaan tapaan tuottaa palveluita.

Pilvialustaksi valittiin Azure

Kempillä Pilvipolku tarjosi ratkaisuja tytäryhtiöiden infran päivitykseen ja ylläpitoon.

Keskustelujen ja analyysien kautta selvisi, että Azure täytti parhaiten Kempin etäkonttorien palveluille asettamat tavoitteet: toimintavarmuus, nopea skaalautuvuus, konesalien lokaatiot sekä tietoturva. Kempille voitiin tarjota kokonaistoimitus julkisesta pilvestä paikallisiin infran ratkaisuihin.

Pilvipolun rakentamisessa otettiin huomioon myös Kempin aiemmat kokemukset pilvipalveluiden käytöstä.

”Oman hitsausohjelmistomme kautta olimme jo aiemmin tutustuneet Azure-ympäristöön, joten se tuntui luontevalta vaihtoehdolta pilvipalveluihin siirryttäessä. Pilvipalveluihin siirtymisen takana oli ajatus helpommasta, kustannustehokkaammasta ja ketterämmästä ICT-palveluiden tuottamisesta”, kertoo Kempin Moberg.

Telia Inmics-Nebula menestystarina Kemppi

Kokonaisratkaisuja ehdotuksesta toteutukseen

Ennen kaikkien tytäryhtiöiden siirtymistä pilveen järjestettiin pilotti ensin Kempin Ruotsin toimipisteellä. ”Ruotsin pilottiprojektiin oltiin tyytyväisiä. Loppukäyttäjien käyttökokemus oli hyvä ja asiantuntijamme pystyivät toteuttamaan suunnitellun ympäristön Azureen nopeasti ja ilman ongelmia. Tämän jälkeen olemmekin siirtäneet kaikki Euroopan tytäryhtiömme Azuren päälle. Seuraava askel on siirtää maailmalla olevat toimistot Intiassa, Australiassa ja Kiinassa pilveen”, kertoo Moberg.

Pilvipolussa on tärkeää löytää kokonaisratkaisuja, jotka hyödyttävät liiketoimintaa. Aikaa ei tuhlaannu siilomaiseen ratkaisujen suunnitteluun.

Näillä palveluilla toteutimme Kempin pilvisiirtymän

ribbon

Pilvipolku

Olemme luoneet konseptin, jolla pilvisiirtymä hoituu mutkattomasti. Pilvipolku-palvelu rakentuu viidestä vaiheesta tarpeen ja tavoitetilan hahmotuksesta, teknologian nykytilan ja liiketoimintatavoitteiden analysoinnista, ratkaisujen esittelystä, roadmapin kehittämisestä sekä toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella.

Lue lisää

ribbon

Microsoft Azure

Microsoft Azure on globaalisti saavutettava pilvipalvelualusta, joka tarjoaa runsaasti ominaisuuksia skaalautuvien, tietoturvallisten ja liiketoimintakriittisten digitaalisten palveluiden rakentamiseen. Me autamme yritystäsi toteuttamaan visioita modernin digitaalisen liiketoiminnan rakentamiseksi tai nykyisen infrastruktuurin modernisoimiseksi Azure-pilvipalvelua hyödyntämällä. 

Lue lisää