Telia Inmics-Nebula menestystarina Onnibus

Onnibus

Haluatko kuulla lisää palveluidemme luomista mahdollisuuksista? Ota meihin yhteyttä.

 

IT-Palvelut pitävät onnibussin pyörät pyörimässä

Halvoista lippuhinnoista tunnettu Onnibus.com on liikennöinyt Suomen suurimpien kaupunkien välillä reilut kaksi vuotta. Kesällä 2014 muutettu joukkoliikennelaki avasi kilpailun uusille yrittäjille. Onnibusin joustavaan hinnoitteluun, suosittuihin reitteihin ja korkeaan täyttöasteeseen nojaava strategia on saanut muutkin joukkoliikennetoimijat laskemaan hintojaan. Bussista on tullut varteenotettava vaihtoehto junalle ja henkilöautolle.

Onnibus päätyi siirtämään IT-palvelunsa Telia Inmics-Nebulalle kilpailuttamalla. ”Todettiin, että Telia Inmics-Nebula oli edullisempi ja sopi meille paremmin”, toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo. Merkitystä palveluntarjoajan vaihtamisessa oli myös sillä, että Helken vanhempien perheyritys Kespat Oy on myös asiakkaamme. ”Isä puhui paljon Telia Inmics-Nebulasta. Siitä tuli hyvä referenssi.”

Onnibusin Tampereen pääkonttorissa työskentelee kolmekymmentä henkeä. Jokapäiväiseen toimintaan bussiyhtiö tarvitsee toimisto-IT:tä, lähiverkon, pilvipalvelut, toimistosovellukset, verkkotulostuksen ja -skannauksen. ”Tietenkin me tarvitaan myös tuki näille – ja hankintakanava, mistä ostetaan työasemia tai mitä tahansa”, Helke sanoo. Palveluistamme Onnibusilla on käytössä INsupport-päivystyspalvelu, INprint-tulostuspalvelu ja INdatacenter-kapasiteettipalvelu.

 

Telia Inmics-Nebula menestystarinat Onnibus

Palvelimillamme pyöritetään Onnibusin liikennetuotannon toiminnanohjausjärjestelmää. ”Toiminnanohjausjärjestelmään on syötetty meidän liikenneverkko ja liikennetarjonta eli bussivuorojen aikataulut, kalustokierrot ja työvuorot. Lisäksi siellä on ulkopuolisia järjestelmiä: palkanlaskentajärjestelmä, mihin tarvitaan suojattuja yhteyksiä tai VPN-yhteyksiä”, Helke kertoo. 

Onnibusin toiminnan kannalta toinen tärkeä järjestelmä, lipunmyynti, sen sijaan on suunniteltu Englannissa ja toimii sieltä käsin.

IT-järjestelmien toimivuus on Onnibus.comille tärkeää. Yhtiöllä on kahdeksankymmentä bussia ja kaksisataaviisikymmentä kuljettajaa, joiden pitää toimia luotettavasti. Telia Inmics-Nebulan toimintavarmuus merkitsee Helken mukaan Onnibusille paljon.

Telia Inmics-Nebula menestystarina Onnibus

Onnibusin toiminnanohjausjärjestelmän vaatimuksiin vastaa INdatacenter-kapasiteettipalvelu.

”Se mahdollistaa jokapäiväisen työn, että pystytään johtamaan tätä liikenneoperaatiota ja hallitsemaan sitä. Käytössä on esimerkiksi tehokkaat kaluston kierrot: kalustolla ajetaan tuhat kilometriä päivässä. Se tarkoittaa sitä, että kaluston käyttö on äärimmäisen tehokasta ja sen ohjaaminen on reaaliaikaista. Sa- moin kuljettajien käyttö on tehokasta. Jos IT ei toimisi jostain syystä, se aiheuttaisi suuria ongelmia”, Helke toteaa.

Toiminnan tehokkuudesta kertoo se, että yhtiö kuljettaa Helken mukaan yhtä paljon kaukoliikennematkustajia kuin muut kaukoliikennebussiyhtiöt yhteensä.

”Meillä on kahdeksankymmentä kaksikerrosbussia, joissa on tuplakapasiteetti ja joilla ajetaan tuplamäärä kilometrejä päivässä. Halpojen hintojen takia meillä on triplatäyttöaste muihin verrattuna. Näin ollen meidän bussi vastaa seitsemää tavallista bussia".

Onnibussin tarjoamat haasteet ratkaistiin

ribbon

INDATACENTER-konesalipalvelu

INdatacenter-konesalipalvelumme avulla sinun ei tarvitse investoida omiin palvelinkoneisiin eikä niiden ylläpitoon, vaan voit vuokrata tarvitsemasi kapasiteetin konesaleistamme.

Tutustu

ribbon

PROJEKTI- JA KONSULTOINTIPALVELUT

Pysyäkseen kilpailukykyisenä yritykset tarvitsevat monipuolista ICT-osaamista, jonka myötä järjestelmien ja toiminnan uusiminen sujuu muitta mutkitta.

Lue lisää