Telia Inmics-Nebula asiakastarina Purso

Purso

Konesalin tekoäly pienentää Purson liiketoimintariskejä

Haluatko kuulla lisää palveluidemme luomista mahdollisuuksista? Ota meihin yhteyttä.

 

Purso Group -konserni on kasvanut kotimaan lisäksi mm. yritysostoin myös Keski-Euroopassa. Yrityksen tuotevalikoima kattaa alumiiniprofiilien ja rakennusten julkisivuihin toimitettavien järjestelmäratkaisujen lisäksi valmiita LED-valaistusjärjestelmiä.

”Olemme uudistaneet konesaliympäristöämme, ja panostaneet turvallisiin laitetiloihin”, sanoo Purson ICT Manager Mikko Junnila. ”Tallennuksen suorituskykyä tehostimme kahdennetulla HPE Nimble Storage -ratkaisulla. Oma tuotantomme vaatii, että tietojärjestelmät ovat lähellä ja latenssit pieniä. Tallennuksen uudistamisella haimme skaalautuvuutta ja suorituskykyä sekä parempaa toimintavarmuutta. Kasvu ja teollisuuden digitalisaatio vaativat yhä tehokkaampaa konesaliympäristöä.

Pursolla on koko Euroopan mittakaavassa hyvin nykyaikaiset tuotantoympäristöt, kuten sulatto, pursotuslaitos, pintakäsittelylaitokset ja konepajat, alumiinin käsittelyyn. Nokialla toimivat pursotuslinjat ovat toimineet täydellä kapasiteetilla kysynnän kasvaessa.

 

Telia Inmics-Nebula asiakastarina Purso

 

Lisää kykyä reagoida tilanteisiin

Purson IT-infrastruktuuria on uudistettu suunnitelmallisesti, ja sen toimintavarmuutta on parannettu rakentamalla pääkonesalista fyysisesti erillään oleva konesalitila. Uudistetun tallennusympäristön tuotantokäyttö alkoi marraskuussa 2018.

HPE Nimble Storagen ja HPE InfoSightin käyttöliittymät ovat hyvin selkeitä, ja niiden kautta on helppo hoitaa perustoimenpiteitä. Tallennuksen suorituskyvyn seuranta on helppoa, ja se on meille todella hyödyllistä. Maallikkokin pystyy todentamaan, miten tallennus on toiminut sekä miten sen ennustetaan toimivan”, korostaa Junnila. ”Tallennuksen suorituskyvyssä olemme ottaneet järjettömän harppauksen.”

”Konesali-investointien hyödyt on kyettävä mittaamaan myös euroissa. Voimme nyt palvella liiketoimintayksiköitämme yhä paremmin, eli reagointinopeutemme on kasvanut huomattavasti ja konesaliympäristömme palvelee tuotantoamme yhä tehokkaammin. Siitä olemme saaneet positiivista palautetta myös liiketoimintayksiköistämme”, sanoo Junnila. ”HPE Nimble Storagen käytettävyys on ollut tähän mennessä sataprosenttista.”
 

 

Telia Inmics-Nebula asiakastarina Purso

 

Ennakoivaa analytiikkaa ja tekoälyä

Telia Inmics-Nebulan asiantuntijat ovat tiiviisti mukana suunnittelemassa Purson kotimaassa sijaitsevaa konesali-infrastruktuuria.

”Tekoäly tarjoaa meille hyviä käytäntöjä, ja mahdollisten laiteriskien ennakointi on myös tehokasta. Meillä on nyt paremmat valmiudet liittää esimerkiksi yritysostojen kautta tulevia uusia yksiköitä IT-infrastruktuuriimme, sillä voimme replikoida tietoa tehokkaasti eri paikkakuntien välillä. Hyvää on sekin, että HPE Nimble Storagea voidaan päivittää ja operoida myös  VMware-hallintaohjelmiston kautta.”

Telia Inmics-Nebula uudisti samalla myös Purson konesaliverkon keskuskytkimet HPE:n laitteilla ja rakensi kuituyhteydet.

HPE InfoSightin työkaluilla voidaan havaita tallennuksen lisäksi myös verkkoon ja palvelimiin liittyviä konfigurointi- ja suorituskykyongelmia sekä tunnistaa yhteensopimattomia komponentteja. HPE InfoSight oppii korjaamaan valtaosan havaitsemistaan virheistä täysin itsenäisesti ilman IT-asiantuntijan työpanosta. ”Tekoäly on jo nyt auttanut minua aika tavalla. Se tarjoaa konfiguraatiosuosituksia ja hyviä käytäntöjä tallennuksen ajamiseen. Jos maailmalla havaitaan jokin haaste, niin korjaukset hoituvat nopeasti ja automaattisesti myös meidän käyttämään HPE Nimble Storage -ratkaisuun”, Junnila toteaa.

 

 

Liiketoiminnat riskit pienentyneet

Purson tuotanto toimii kolmessa vuorossa, ja IT-infrastruktuurin päivitykset tehdään huoltokatkojen aikana viikonloppuisin, jolloin tuotantoon ei tule IT:stä johtuvia viiveitä.

”Tuotamme Pursolle IT-infrastruktuurin valvonnan ja tukipalvelut sekä näkymän koko tiketöintijärjestelmään. Toimitamme myös käyttövalmiit tietokoneet suoraan käyttäjille. Purson kaikki työasemat ovat meidän tarjoamassamme elinkaarihallinnan piirissä. Olemme päivittäin yhteydessä Purson IT-ammattilaisten kanssa”, kertoo avainasiakaspäällikkömme Jouko Saine

”Meillä ei ole mahdollisuuksia syventyä yhä älykkäämmäksi muuttuvaan konesaliteknologiaan. Ostamme Telia Inmics-Nebulalta hyvin kattavan palvelukokonaisuuden, ja olemme yhä paremmin kärryllä siitä, mitä konesaliympäristössämme tapahtuu. Yhteistyömme pienentää liiketoimintamme riskejä. He toimivat proaktiivisesti, ja tarjoavat meille loistavan asiantuntijatiimin sekä erinomaiset yhteyshenkilöt”, sanoo Junnila. ”ICT-laitteiden tilaukset ja apupyynnöt hoituvat yhden kanavan kautta.”