Blogi

Aluksi IT oli vain koneita ja läppäreitä

Henrik Staven


Olen Stavenin Henkka, mutta mulla on täällä monta lempinimeä Keisarista Tahnaan. Keisari juontaa juurensa aiempaan työuraan, kun taas Tahna on liikanimi erään emoyhtiön legendaarisen myyjän aisaparina toimimisesta. Toimin nykyisellään KAM-tiimimme vetäjänä. Olen ollut täällä kohta kaksi vuotta ja päädyin tänne, kun hyvä kaverini vinkkasi minusta saunaillassa naapurilleen ja sitä kautta edettiin juttelemaan. Olen pyrkinyt uralla aina monipuolisuuteen eli en ole siirtynyt samanlaisesta IT-firmasta toiseen, vaan nähnyt myös mm. markkinointiautomaatiota ja start up -maailmaa.

Parasta meillä on vaihtelevuus ja itseohjautuvuus; haluan vaikuttaa omaan tekemiseen ja palkkatasoon. Myynti tietenkin sytyttää ja asiakkaiden kanssa työskentely. Urallani olen oppinut paljon, myös ajattelua ulkokehällä eli en stressaa asioita, joihin ei voi vaikuttaa. Valmistuin aikoinaan tietoliikenneinsinööriksi ja lähdin alan töihin suoraan koulun penkiltä, mutta silloin iski itsetutkiskelun paikka – haluanko viettää koko ikäni pelkästään läppäreiden ympäröimänä? Aluksi it oli lähinnä vain koneita ja läppäreitä, mutta myöhemmin kuvaan tuli mukaan pilvipalvelut ja IoT. Uudet asiat ja jatkuva uusiutuminen on aina kiinnostanut. Nykyisin eniten motivoi ICT-palveluiden ja digitalisaation kaupallistaminen ja monimutkaisten asioiden yksinkertaistaminen asiakkaalle.

Tulevaisuudelta odotan ja toivon, että Telia Inmics-Nebulassa rentous ja simppelit tavat toimia säilyy, mutta yhteisten toimintatapojen myötä tulisi hallinnollista järkeä, selkeyttä ja prosesseja. Potentiaali tuoteportfoliossa on käsittämättömän ilmiömäinen. Olen innoissani omasta roolistani olla isosti mukana luomassa Teliasta parasta ICT-kumppania ja näen Helsingissä paljon potentiaalia tarjooman laajentumiselle. 

Vapaa-aika kuluu pikkuautoilla ja rekoilla leikkiessä 3,5 v pojan kanssa, pelailen myös golfia ja sählyä. En paljoa stressaa, mutta viimeistään kun näkee "pikkuoravan" odottamassa kotona niin nollaudun. Enemmän stressaa tietämättömyys kuin tekemättömät työt. Olen aika avoin persoona ja kerron tarinoita mielellään, joten työkaverit tietää aika lailla kaikki salaisuuteni… mutta yksi asia, jota eivät ehkä tiedä on, että olen joskus 80-luvulla istunut Ritari Ässän autossa kun olin 10-vuotias. Tapasinpa silloin itse Ritari Ässänkin.

Haluatko työskennellä Henkan ja muiden hyvien tyyppien kanssa? Katso avoimet työpaikkamme.
 

Avoimet työpaikat