Blogi

Kiitos

Jarno Kekäläinen

Maailmassa on aina uutta tutkittavaa, ja olen päättänyt ottaa selvää, mitä sillä olisi minulle seuraavaksi tarjottavaa. Ojennan Telia Inmics-Nebula toimitusjohtajan tehtävät 1.3.2023 alkaen hyvälle kollegalleni Pasi Mehtoselle, jonka kanssa olemme tunteneet ja työskennelleet yhdessä jo pitkään, ja tiedän hänen pitävän huolta asiakkaistamme. Toimin maaliskuun siirtymävaiheen ajan konsultoivassa roolissa Pasin ja organisaation tukena.


Rakentaessamme entistä vahvempaa Telia One -toimintamallia olemme samalla keskellä isoa muutosta. Jotta voimme olla entistä parempi proaktiivinen kumppani, on tärkeää yhtenäistää toimintamalleja ja tarkentaa fokusta. Nyt on tärkeää, että kaikki katsovat yhteiseen suuntaan ja tekevät asioita yhdessä. Telia Inmics-Nebulan muutos vahvistaa Telian kykyä vastata asiakkaiden liiketoiminnan tarpeisiin pitkällä aikavälillä. 

Siirtäessäni viestikapulan Pasille käytän myös tilaisuuden hyväkseni ja kiitän upeita ammattilaisia, joiden kanssa olen saanut työskennellä kaikki nämä vuodet. On ollut suorastaan etuoikeus saada työskennellä kanssanne. Tiimihenkenne ja omistautumisenne asiakkaillemme ovat inspiroineet minua enemmän kuin tiedättekään.  Matkan varrella on taklattu monia haasteita yhdessä ja selvitetty ongelmia periksiantamattomasti ja samalla luotu uusia mahdollisuuksia. Maailman muutosten myllerryksessä olette pitäneet huolta toisistanne, asiakkaistamme ja organisaatiosta ja tuoneet esille innovatiivisia keinoja sopeutua epävarmoissa tilanteissa. Arvostan teistä jokaista, kiitos yhteisestä matkastamme.

Haluan jakaa kanssanne myös tarinan, joka innoittaa toivottavasti myös teitä. Elettiin vuotta 2019 ja olin juuri aloittanut toimitusjohtajana yrityksessä, joka käytännössä oli yritys, jonka sisällä oli kuusi yritystä.  Kaikissa näissä yrityksissä oli ollut oma missio ja visio, oma identiteetti ja omanlainen tapa toimia. Kaikkien yritysten tiimeillä oli vahva tahto kulkea samaan suuntaan, mutta yhteisestä suunnasta ei ollut vielä varmuutta.  Olin samoihin aikoihin perheeni kanssa lomamatkalla Amerikassa. Laskeuduimme Los Angelesiin ja aloitimme 3 viikon matkamme. Ylitimme Sierra Nevadan vuoristoa kuumassa minivanissa (koko perheen mukana ollessa en voinut valita urheiluautoa, vaan liikuimme Dodge Grand Caravanilla, jonka kuumuudella viittaan lähinnä lämpötilaan) ja tiemme johti Bodien aavekaupunkiin.

Pysähdyimme tutkimaan hylättyä kaupunkia ja istuessani kivenlohkareella mietin, että vain 70 vuotta takaperin tässä oli ollut vilkas kultakaupunki, joka autioitui yllättäen ja nopeasti.  Talot olivat seisseet tyhjillään vuosikymmeniä, astiat jääneet pöydille paikoilleen. Kaupunki ei tyhjentynyt muukalaisten vallatessa kaupungin, vaan koska kaupunki menetti merkityksensä ja kannattavuutensa kultakaivosten ehdyttyä, ja asukkaat lähtivät kohti uusia mahdollisuuksia. Tämän merkitys iski minuun kovaa, sillä kaiken taustalla oli ollut yhteinen tarkoitus olla ja tehdä. Siitähän yrityksen olemassaolossa on ajan lisäksi kysymys. Yrityksen tarkoitus on pitää yhdessä huolta asiakkaista, itsestämme ja kollegoistamme ja käyttää aikaa yhteisiä tavoitteita palveleviin tärkeisiin asioihin. Tehdä merkityksellisiä asioita, oli tilanne mikä tahansa.

Palasin lomamatkalta takaisin toimitusjohtajan tehtäviin näiden aavekaupungista saatujen oivallusten kanssa ja lopulta lanseerasimme yritykselle uuden vision, jonka tarkoituksena oli sitoa yhteen tavoitteet, ja olla apuna sekä meille että asiakkaillemme. Vision tavoitteena oli saada ”enemmän aikaa siihen, mikä merkitsee” eli ”More time to what matters”. Aika on ainutlaatuista, sitä voit käyttää sen vain kerran, ja kun se on käytetty, et voi koskaan käyttää sitä uudelleen. Aika on resurssi, jota ei ole määrättömästi, mutta sitä on mahdollista organisoida ja järjestellä ja käyttää eri tavoin. Uskon, että meidän on käytettävä aikamme merkityksellisellä tavalla, jotta voimme itse hyötyä siitä ja tuottaa hyötyä asiakkaillemme, jotta he taas voivat käyttää aikansa siihen, mikä merkitsee eniten.

Kiitos merkityksellisestä ajasta kanssanne.

Jarno Kekäläinen