Blogi
Written by
Shahriar Arefi
Shahriar Arefi
Solutions Sales Manager

Kun asiantuntemus ei huku byrokratiaan - ajatuksia ICT-talon arjesta

Asiakas soitti ja kertoi ongelmastaan. Kysessä oli keskisuuri yritys, jonka verkkosivut olivat meidän palvelimella. Viimeisen kahden mainoskampanjan aikana heidän verkkosivujen kävijämäärät olivat moninkertaistuneet normaaliin verrattuna, mikä aiheutti palvelimen kaatumisen kriittisimmällä hetkellä. 

Miksi näin? Tarkistin asian: ongelma oli fyysinen palvelin ja vielä lisäksi erittäin vanha sellainen. Ratkaisuna ehdotin asiakkaalle pilveen siirtymistä. Tähän oli monia syitä: valvonnan ja hallinnan helppous, kapasiteetin lisääminen tarvittaessa "sormea napsauttamalla" ja tietenkin parempi tietoturva. Asiakas oli tyytyväinen esittämääni ratkaisuun ja pääsimmekin hyvin nopeasti eteenpäin tarjouksen tekoon.

Puhelun päätyttyä päätin vielä nopeasti näyttää kyseisiä verkkosivuja yhdelle asiantuntijoistamme. Hän katsoi niitä hetken ja totesi, että muutamalla muutoksella sivusto saataisiin huomattavasti kevyemmäksi, jolloin se ei vaatisi jatkuvasti ylimääräistä kapasiteettia palvelimelta. Tein asiakkaalle tarjouksen, johon sisältyi nykyisten verkkosivujen siirto uuteen pilviympäristöön sekä valvontatyökalujen asennuksen uuteen palvelimeen, jotta jatkossa voitaisiin ennakoida vastaavia vikatilanteita. Asiakas oli tyytyväinen ja niin olin minäkin. Kaikki voittivat.

Yksi asia mitä keskisuuri palveluntarjoaja kuten Nebula voi tarjota muita paremmin on juurikin tuo: asiakaskohtaisesti räätälöity ripeä palvelu. Toki byrokratiaakin on, mutta yritys ei huku omaan kankeuteensa, mikä usein muodostuu liian monesta sisäisestä sidosryhmästä, joissa on mahdoton tietää kenelle mikäkin vastuu kuuluu.

Suuremmissa yrityksissä turvaudutaan usein sokeasti tikettijärjestelmiin, joissa pahimmassa tapauksessa tilaukset lähtevät toiselle puolelle palloa käsiteltäväksi. Terve järkikin sanoo, ettei tilausta saada yhtä tehokkaasti eteenpäin, jos tilauksen kirjaaja istuu Pasilassa ja tilauksen käsittelijä Intiassa, verrattuna siihen, että löydät kaikki tarvitsemasi asiantuntijat samasta kerroksesta.

Nebulassa meitä on 130 asiantuntijaa. Istumme kaikki samassa talossa Helsingin Lauttasaaressa. Mielestäni parasta tässä onkin se, että tarvitessani apua voin käydä nykäisemässä hihasta ketä tahansa näistä 130:sta. Kollegani ja minä saatamme hyvinkin mennä myyntipuhelun jälkeen istumaan asiantuntijan viereen ja miettimään miten asiakkaan toiveiden mukainen ratkaisu saataisin toteutettua ja miten saataisiin asiakkaalle paras lopputulos.

Palkkaamme asiantuntijoita yritykseemme, jotta he voivat ratkoa ongelmia niiden ilmetessä juuri siellä missä niitä ilmenee, heti kun niitä ilmenee. Ei niin, että laitetaan tilaus eteenpäin ja toivotaan että jossain joku käsittelisi ja korjaisi tuon ongelman. Meille tärkeintä on asiakas ja se, että tarjottu ratkaisu on räätälöity juuri sopivaksi, juuri hänelle. Se jos mikä päihittää intialaisen puhelinkeskuksen minä viikonpäivänä tahansa. 

Written by
Shahriar Arefi
Shahriar Arefi
Solutions Sales Manager