Blogi
Written by
Fredrik Slotte
Fredrik Slotte
Offering Manager

Kuulokkeissa on todellakin eroja – Näin tunnistat laadukkaat yrityskuulokkeet

Jabra_evolve2

Työelämä muuttui, pysyikö työympäristösi muutoksen kyydissä? Etätöitä tehdään koronaviruksen myötä enemmän kuin koskaan, ja toimistot ovat muuttuneet avokonttoreiksi sekä co-working tiloiksi. Sovellusten,  tietokoneiden ja mobiililaitteiden lisäksi kiinnittäisin nyt erityistä huomiota lisälaitteisiin, kuten langattomiin kuulokkeisiin. 

Kuulokkeita ja kaiuttimia hankitaan yrityksissä melko villisti ja vapaasti. Yli 60 prosenttia tekee töitä yrityskäyttöön suunniteltujen laitteiden sijaan kuluttajakuulokkeilla, joista puuttuu muun muassa käytettävyyttä parantavat yhdistetyn viestinnän (UC) sertifioinnit¹.    

Töihin ja kuluttajien tarpeisiin suunniteltujen kuulokkeiden väliset laatuerot ovat huimia. Eroja on käytettävyyden lisäksi äänen ja mikrofonin laadussa. Tehokas melunsuodatus estää häiritsevät taustaäänet, ja neuvotteluissa käsitellyt tiedot pysyvät paremmin suojassa.  

Työrauhaa avokonttoriin ja co-working tiloihin   

Tekevätkö tietotyöläiset jo vuonna 2025 enemmän töitä etänä kuin toimistolla? Ainakin IWG:n ja PWC:n selvitysten² mukaan näin on käymässä. Moni meistä on huomannut työtehon lisääntyneen etätöissä, mutta paluu avokonttoreihin ja co-working tiloihin on hiljalleen taas alkanut. 

Melu ja keskeytykset haittaavat suurinta osaa tietotyöläisistä. Työrauha pitää taata myös toimistolla.   

Jokainen on kohdannut eri syistä johtuvia teknisiä ongelmia etätyöpalavereissa, ja 45 minuutin palavereista menee keskimäärin viitisen minuuttia teknisten haasteiden ratkomiseen³. Lisälaitteiden ja yhdistetyn viestinnän ratkaisujen integroitavuudessa voi olla haasteita. Tuottavuus kärsii.  

Työntekijät arvostavat helppokäyttöisyyttä tyyliin ’plug and play’, ja lisälaitteiden yhteensopivuus johtavien teknologiatoimittajien, kuten Microsoftin, Googlen ja Ciscon, yhdistetyn viestinnän ratkaisujen kanssa helpottaa työntekoa. Sertifiointi tarkoittaa myös lisälaitteiden pysymistä ajan tasalla.   

Miten tunnistat työkäyttöön soveltuvan kuulokkeet?  

Vilja Kolehmainen Jabralta kertoo, että yrityskäyttöön suunnitellut Jabran Evolve2-sarjan langattomat kuulokkeet ovat Teams-sertifitoituja, ja sertifioitavuus laajenee tänä vuonna kattamaan koko Jabran Evolve-sarjan tuotevalikoiman. Ilmoitukset tulevista Teams-puheluista ja alkavista Teams-palavereista helpottavat arkea. Kätevää on sekin, että Teamsin voi käynnistää kuulokkeesta nappia painamalla. Kuuloke voi indikoida muille, että on varattu.  

Kuulokkeen Bluetooth-yhteyden ansiosta voi halutessaan vastata Teams-palaverin aikana myös puheluihin.  Päivitykset hoituvat automaattisesti, ja langatonta kantamaakin on 30 metriä eli palaverin aikana voi myös liikkua. Yhdellä latauksella pärjää 37 tuntia, ja kuuloke menee virransäästötilaan automaattisesti. 

Jabran yrityskäyttöön suunnitellut kuulokkeet ovatkin nykyään todellisia ’prosumer’-laitteita, eli niiden laatu ja toimivuus ovat ammattitasoa ulkonäön miellyttäessä myös kuluttajia. Omat asetuksetkin onnistuvat. On tärkeää, että kuulokkeita haluaa käyttää missä vain myös vapaa-ajalla, kuten liikennevälineissä ja kaupungilla.  

Ääneen ja kuuloon sekä puheen tunnistamiseen liittyvä teknologia on todella haastavaa. Jabran teknologiaa on kehitetty vuosikymmenten ajan, ja se näkyy myös Tekniikan Maailman keväällä 2020 tekemässä testissä. Äänen laatu on erinomaista ja taustamelun häivyttäminen on tehokasta. Puhujan ääni kuuluu paremmin.   

Päivitä strategiasi myös lisälaitteiden osalta 

Kannustan tietohallinnon ja henkilöstöhallinnon ammattilaisia täydentämään modernin työnteon strategiaansa myös lisälaitteet, jotta työntekijät saavat irti parhaan hyödyn käyttämästään tieto- ja viestintätekniikasta.    

Suosittelen valitsemaan ammattilaisen opastuksella muutaman hyväksi todetun lisälaitemallin, joista työntekijät voivat valita käyttöönsä mieluisan vaihtoehdon. Liikkuvaan tietotyöhön suunnitellut laitteet poikkeavat toimistolla pääosin aikaa viettävien ammattilaisten tarpeista. Lisälaitteet voi hankkia tietokoneiden ja mobiililaitteiden lailla palveluna. Hallintatyökalun saa veloituksetta käyttöön.  

Hienoa, että monissa yrityksissä tiedostetaan jo lisälaitteiden tärkeys. Koronakausi on lisännyt vastuullisesti valmistettujen Jabran kuulokkeiden, kaiuttimien sekä videoneuvotteluratkaisujen kysyntää yli 50 prosenttia. Ratkaisevan tärkeää on sekin, että käyttäjien tyytyväisyys on korkealla tasolla. 

Haluatko kuulla lisää?

Ota meihin yhteyttä

 

¹Jabra Segmentation Study 2017

²International Workplace Group (IWG): “Flexible working attitudes”; PWC: Talent mobility, 2020 and Beyond

³Jabra Knowledge Worker Survey 2015

Written by
Fredrik Slotte
Fredrik Slotte
Offering Manager