Blogi
Written by
Markus_hedenstam
Markus Hedenstam
Apple Business Manager

Laitehallinta ja sen tarpeellisuus yrityksessä

Macbook-blog

Laitehallintaratkaisuja on tarjolla yhtä paljon kuin päätelaitteissa on malleja. Yrityksillä on suuria haasteita valita juuri heille sopiva laitehallintaratkaisu ja palvelu. Helposti tulee ajateltua ja haettua ratkaisua, joka toimii kaikkien yrityksessä olevien laitteiden kanssa, mikä tarkoittaa usein yhteensopivuutta ja tukea Windows-, Android- ja Apple-laitteille. Vaikka tämä periaatteessa vaikuttaa hyvältä ja idealistiselta ratkaisulta, tämä saattaa helposti johtaa siihen, että valittu ratkaisu keskittyy eniten johonkin tiettyyn alustaan ja teknologiaan ja muut teknologiat jäävät vähemmälle huomiolle.

Käytännössä se tarkoittaa, että ominaisuuksia yleensä karsitaan ja tuki uusimpiin versioihin ja ominaisuuksiin tulee muihin alustoihin myöhemmin. Tämä myöskin tarkoittaa sitä, että yrityksen sijoitus laitteisiin “laimenee”, koska hallintaratkaisua ei ole suunniteltu juuri tätä alustaa silmällä pitäen, mikä yleensä heijastuu myös loppukäyttäjäkokemuksen huononemiseen ja teknisiin ongelmiin ja näin yhden yhteisen hallintaratkaisun tuomat säästöt hupenevat pian taivaan tuuliin.

Jos yritys sijoittaa hyviin ja laadukkaisiin laitteisiin, on tärkeää, että laitteiden hallintaratkaisu myös maksimoi tämän laite investoinnin - skaalautuu yrityksen tulevaisuuden tarpeisiin, automatisoi elinkaarenhallinnan ja mininimoi paikallisen IT-tuen tarpeen ilman negatiivista vaikutusta käyttäjäkokemukseen.

Hyvä laitehallintapalvelu takaa ja tuo sen saman tutun ja turvallisen Apple-kokemuksen, johon Apple laitteiden käyttäjät ovat tottuneet kotona myöskin yritysmaailmaan, täyttäen samalla yrityksen tietoturvavaatimukset.

Mitä hyvä laitehallintapalvelu sitten tarjoaa

Ylimmällä tasolla hyvä laitehallintaratkaisu ja palvelu auttaa yrityksiä yhdistämään, hallitsemaan ja turvaamaan Applen laitteet, ohjelmat ja yrityksen resurssit ilman että kenenkään tarvitsee koskea laitteisiin.

Automaattinen käyttöönotto

Laitteiden käyttöönotto kenelle tahansa työntekijälle, missä ja koska vain. Applen Business Managerin ja laitehallintapalvelun avulla voidaan automatisoida käyttöönotto skaalautuvasti ja yritykselle räätälöidysti - laite voidaan lähettää käyttäjälle suoraan tehtaan muoveissa.

Resurssit tarvittaessa

Yrityksen tärkeät web-osoitteet, dokumentit, politiikat, ohjelmat, työnkulut ja tukipalvelut tarjolla käyttäjille yrityksen omassa brändätyssä “Itsepalvelu-portaalissa.” Välitön pääsy resursseihin, kun he niitä tarvitsevat. Tarjotaan myös mahdollisuus ja työkalut työntekijälle ratkaista yleisimmät ongelmat itsenäisesti.

Inventaarion hallinta

Laitteissa on yrityksen rahaa kiinni, on ne sitten omia tai palveluna ostettuja. Hyvällä laitehallinnalla voidaan automaattisesti kerätä käyttäjään, laitteeseen, ohjelmiin, tietoturvaan-, sekä muita laitteisiin tärkeää liittyviä tietoa. Näitä tietoja voidaan sitten käyttää automaatti-triggereinä käynnistämään hallintatoimenpiteitä tai informoida yrityksen IT-vastaavia laitekannan ominaisuuksista.

Ohjelmistohallinta

Ohjelmien ja lisenssien jakelu automaattisesti laitteille ja/tai käyttäjille. Applen Volume Purchase Programin avulla Applen AppStoren ohjelmat voidaan jakaa käyttäjille ilman käyttäjien omaa Apple ID:tä, näin edelleen helpotetaan ja yksinkertaistetaan ohjelmien jakelua käyttäjille. Tärkeä osa hyvää ohjelmistohallintaa on yksinkertainen ja tehokas tapa pitää käyttäjien ohjelmistot ajan tasalla ja päivitettyinä.

Tietoturvavaatimukset ja ominaisuudet

Apple-laitteiden natiivien tietoturvaominaisuuksien käyttö ja hallinta, kuten palomuuri, kovalevyn kryptaus, IOS-laitteiden pääsykoodit ja OS-päivitykset.

Näkyvyys ja raportointi

Laaja näkyvyys ja raportointi laitteista, käytöstä, ominaisuuksista. Tarvittaessa sähköpostihälytykset, kun tietyt raja-arvot täyttyvät tai ylittyvät takaavat ajantasaisen ja luotettavan näkyvyyden yrityksen konekantaan ja käyttöön, jonka perusteella on helppo tehdä päätöksiä tulevaisuuden varalle

Eli kuka tarvitsee hyvää ja luotettavaa laitehallintaa

Lyhyesti virsi kaunis - mikä tahansa organisaatio, joka pyrkii tuottamaan parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen Apple-laitteiden käyttäjille. Applen laitteet jatkavat kasvuaan yritysmaailmassa käyttäjien toiveesta ja halusta, sekä yritysten suomasta mahdollisuudesta valita sellainen laite, jolla työntekijät osaavat ja haluavat työskennellä. On siis hyvin oleellista, että palvelu jolla laitteita hallitaan tarjoaa enemmän kuin vain perustarpeiden täyttämisen.

Lue lisää palvelusta ja ota meihin yhteyttä ja me voimme auttaa sinua ja yritystäsi löytämään juuri sinun tarkoituksiin sopiva laitehallintaratkaisu ja sen sisältö, jotta voimme yhdessä taata hyvän ja luotettavan loppukäyttäjäkokemuksen yrityksesi Apple-käyttäjille.

Ota yhteyttä

Written by
Markus_hedenstam
Markus Hedenstam
Apple Business Manager