Blogi
Written by
Telia Inmics-Nebula Sofia Harniemi
Sofia Harniemi
Major Account Manager

Microsoft 365 -palvelun avulla säästät aikaa ja rahaa – näin valitset yrityksellesi sopivan paketin

Oikein valitun Microsoft 365 -paketin avulla käytät työaikasi fiksummin, säästät IT-kuluissa pitkän pennin, parannat yrityksesi tietoturvaa ja varmistat, että laitteet ja ohjelmat ovat aina ajan tasalla.

Mikä Microsoft 365 -paketti kannattaa valita, kun tarvitsee esimerkiksi sähköpostin ja Powerpointin? Sen oikean, juuri sinun yrityksellesi sopivan Microsoft 365 -paketin valitsemiseen liittyy paljon muutakin kuin ohjelmistovalinnat. Ennen kaikkea Microsoft 365 voi tuoda työpäiviin modernimpia toimintatapoja ja tehokkuutta ja siten auttaa organisaatiotasi kehittymään.
 

Sopivan Office-paketin valinta lähtee aina yrityksesi tarpeista

Olet sitten autotallissa toimiva start up -yritys, julkishallinnon toimija tai kansainvälinen tuotantoteollisuuden toimija, yrityksellesi löytyy sopiva Microsoft 365 -paketti. Niissä on runsaasti valmiita ominaisuuksia, mutta myös mahdollisuuksia räätälöidä jokaisen tarpeisiin sopiva kokonaisuus.

Logistiikkayritys saattaa tarvita vain sähköpostin, kun taas suuri terveydenhuoltoalan yritys tarvitsee ratkaisun, jossa kolmivuorotyön vuorolistat ja suuret viestimäärät kulkevat turvallisesti ja luotettavasti.

Erään henkilöstöalan yrityksen kanssa teimme tarkkoja laskelmia paketeista, joista toinen on kattavampi ja kalliimpi, ja toinen kevyempi ja edullisempi. Pohdimme pitkään, kumpi paketti palvelee heidän tarpeitansa paremmin. Lopulta päädyimme siihen, että heille paras oli edullisempi ja kevyempi vaihtoehto, johon he hankkivat lisäksi paketista puuttuneen ohjelmiston.
 

Keskittämällä saat kulut hallintaan ja työtehon nousuun

Keskittäminen kannattaa myös toimistopalveluissa, ja kustannustehokkuus on usein yksi suurimmista perusteista vaihtaa Microsoft 365:en. Paketteja on helppo muokata vaikkapa kasvuyrityksen muuttuviin tarpeisiin, ja pysyt aina kartalla mistä maksat.

Tarpeen muuttuessa paketteja on helppo vaihtaa, ja asennukset tapahtuvat etäyhteyden avulla. Et joudu odottelemaan, että IT-tyyppi asentelee ohjelmia työntekijöidesi koneille.

Toisaalta saat tilaisuuden päästä eroon mahdollisista vanhoista, elinkaarensa päähän tulleista sovelluksista, kuten intranetistä. Eräs rakennusalan yritys säästi tuhansia euroja päivittämällä vanhan infransa Microsoft 365 -pakettiin. Nyt he löytävät työmaaehdot ja suunnitelmat yhdestä paikasta ja he voivat muokata niitä yhtä aikaa pilvessä. Myös sisäinen tiedonkulku on tehokkaampaa ja nopeampaa. Ratkaisun avulla heidän ei myöskään tarvitse enää huolehtia siitä, että työntekijän vaihtaessa yritystä tietoja katoaisi hänen mukanaan.
 

Pilvipalvelun avulla toimistotyö on huoletonta ja turvallista

Microsoft 365 on pilvipalvelu, ja pilvi oli vielä jotain vuosia sitten monelle mörkö. Todellisuudessa se on paljon tietoturvallisempi ja ketterämpi ratkaisu kuin vanhat kankeat ohjelmat. Käyttöoikeuksien hallinta on keskitettyä ja helppoa, tiedostojen jakaminen ja varmuuskopiointi kevyempää.

Et siis enää ikinä joudu murehtimaan vahingossa poistettua tiedostoa tai tärkeiden sopimuspapereiden päätymistä vääriin käsiin. Pyörittelen itsekin paljon sopimuspapereita asiakkaiden kanssa, ja tiedän ettei mikään olisi hirveämpää kuin se, että tiedosto tai kommentit häviäisivät kuukausien työn jälkeen. Se, jos mikä, on työajan heittämistä harakoille.
 

Oikeiden työkalujen avulla arjen yhteistyö on mutkatonta

Mieleenpainuvin esimerkki siitä, miten Microsoft 365 -palvelu helpottaa arjen yhteistyötä olemme me itse! Meillä on yritysfuusio käynnissä, ja Microsoft 365 on tehnyt yhdistymisestä mutkattomampaa. Käytämme yhteisiä työtiloja sekä sisäiseen työskentelyyn että asiakkaiden kanssa. Teamsissa pidämme yhteyttä ja jaamme kysymykset, ohjeet ja hyvät käytännöt. Pystymme toimimaan ympäri Suomen, vaikka taustajärjestelmät eivät vielä ole yhdistyneet toisiinsa.
 

Näin pääset alkuun Microsoft 365 -paketin valinnassa:

1. Mieti, mikä yrityksesi realistinen tarve on? Tarvitsetteko useita eri ohjelmia vai vain muutamaa?

2. Minkälaiset laitteet teillä on käytössä? Käytättekö esimerkiksi paljon mobiililaitteita?

3. Montako laitetta yhdellä työntekijällä on käytössä? Entä koko yrityksellä?

4. Minkälaisia vaatimuksia ja tarpeita teillä on tietoturvalle?

5. Mieti, hankkisitteko yrityksellenne koulutusta Microsoft 365 -paketin käyttöön? Itse suosittelen tätä asiakkailleni.

Tilaa Microsoft 365

 

Sofia Harniemi
Major Account Manager
sofia.harniemi@inmicsnebula.fi
Laita viestiä LinkedInissä

 

Written by
Telia Inmics-Nebula Sofia Harniemi
Sofia Harniemi
Major Account Manager