Blogi

Microsoft Office 365 -palvelu joustavan liiketoiminnan ytimessä

Sähköpostin avulla suomalaiset yritykset jakavat dokumentteja, järjestävät tapaamisia sekä ovat yhteydessä asiakkaisiin ja kumppaneihin. Sähköposti mahdollistaa viestinnän, mutta viestintä on paljon muutakin kuin sähköposti. Tässä kirjoituksessa kerron, miten Microsoft Office 365 -palvelu toimii viestinnän tukena. 

"Sopisiko ensi viikon maanantaina?" näin sähköinen kalenteri helpottaa arkea

Yksi arkea helpottavista työkaluista on sähköinen kalenteri. Samaa kalenteria käyttäen voit jakaa yhteisiä kutsuja työkavereiden, kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Kalenteriin voit myös jäsennellä tekemisiäsi ja asettaa muistutuksia. Tällöin myös muut näkevät menosi eivätkä välttämättä soita tapaamisen keskellä. Halutessasi voit näyttää kalenterimerkinnät myös yksityisinä.

Kalenteriin saa kätevästi mukaan yrityksesi neuvotteluhuoneet, jotta niiden varaustilanne näkyy kaikille. Sama sähköinen kalenteri näkyy kaikilla laitteillasi – niin tietokoneella, tabletissa kuin älypuhelimessakin.

Kuvassa esimerkki Microsoft Outlook -sovelluksen sähköisestä kalenterista, josta näkee heti, että paras ajankohta tapaamiselle olisi maanantaina välillä 12 – 14:30.

Blogikuva tiedoston jakaminen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Minulla on huomenna etäpäivä!" skypen avulla palaverit hoituvat etänä

Nykyään työntekijät arvostavat mahdollisuutta työskennellä tarvittaessa etänä, vaikka kotoa tai mökiltä käsin. Jos työntekijöillä on käytössään oikeat työkalut, etäpäivä ei ole ongelma vaan mahdollisuus.

Microsoft Skype for Business -pikaviestintäsovelluksen avulla kaikki työntekijät, kumppanit ja asiakkaat ovat aina tavoitettavissa vaikka toiselta puolelta maailmaa.

Kuvassa esimerkki kahden henkilön välisestä palaverista Microsoft Skype for Business -sovelluksesta. Palaverin toinen osapuoli on Suomessa ja toinen Amerikan mantereella.


Blogikuva Skype-palaveri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Oletko nähnyt sitä tiedostoa?" verkkotallennustilassa tiedostot ovat saatavilla

Sähköpostilaatikko ei ole ketteryyden tai kustannustehokkuudenkaan puolesta paras paikka säilyttää tiedostoja. Hakeminen on hankalaa eikä versionhallintaa ole. Optimaalisessa tilanteessa tiedostot ovat aina kaikkien asianomaisten saatavilla, kaikilla laitteilla.

Microsoft OneDrive for Business on verkkotallennustila, jossa voi säilyttää henkilökohtaisia tiedostoja, mutta myös muokata ja hallita tiedostoja yhdessä työkavereiden, kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Linkki tiedostoon voidaan lähettää vaikka sähköpostin avulla ja tiimityöskentely voi alkaa.

Kuvassa esimerkki tiedoston jakamisesta Microsoft OneDrive for Business -sovelluksessa.

Kuva poistettu.

 

Saisiko olla muuta?

Microsoft Office 365 -palvelun peruspakettiin (Business Essentials) kuuluu näiden sovellusten lisäksi myös esimerkiksi Sharepoint, Yammer, Planner, Teams sekä tietenkin Exchange-sähköpostipalvelu. Kaikki nämä tehostavat viestintää.

Microsoft Office 365 -palvelun sovelluksia voi käyttää miltä tahansa laitteelta, joko verkkoselaimen kautta tai työpöytäsovelluksen avulla. Palvelun käyttö luonnistuu siis yhtä lailla pääkonttorilla, kotisohvalla kuin mökin laiturin nokassakin.

Microsoft tuo palveluun tasaisin väliajoin uusia ominaisuuksia ja päivityksiä, jotka on helppo ottaa käyttöön napin painalluksella ilman monimutkaisia päivitysoperaatiota.

Tilaa Office 365 täältä