Blogi

IT-arkkitehtitiimiä vetävä Paula Kivelä on kasvanut yrityksen mukana

Paula Kivelä, Architect Team Manager
 

Paula Kivelä, Teaia Inmics-Nebula

 

Paula Kivelä aloitti vuonna 2007 työt Nebulan teknisessä tuessa. Kokemusta on karttunut siitä lähtien muun muassa markkinoinnista, liiketoiminnan kehityksestä ja esimiestyöstä. Paula on ollut mukana monessa muutoksessa, kun Nebula siirtyi omistajanvaihdoksen myötä osaksi Teliaa ja yhdistyi Inmicsin kanssa.

”Olen halunnut yhdistää teknologian ja liiketoimintaosaamisen niin opinnoissani kuin työssänikin. Lopulta olen kuitenkin päätynyt teknologian ”kaupallisemmalle” puolelle, vaikka alussa olinkin ihan puhtaasti tech-tekijä. Olen toiminut esimerkiksi Nebulan ensimmäisenä markkinointivastaavana. Lähdin katsomaan maailmaa muualle pariksi vuodeksi tekemään palvelunhallinnan konsultointia. Palasin yrityskaupan myötä taloon, kun uusia kasvun paikkoja jälleen avautui, sillä halusin tulla katsomaan mihin tämä Telia-kuvio viekään.”

Tällä hetkellä Paula toimii IT-arkkitehtitiimin esimiehenä Telia Inmics-Nebulalla.

”Olen kasvanut firman mukana, ja niin kasvaa tiiminikin. Telia-kaupan myötä olen päässyt kehittymään entistä enemmän ja hyödyntämään kokemuksiani eri osa-alueilta. Olen kerännyt kullanarvoista oppia myös työpaikan ulkopuolisilta verkostoilta. Tivian vuoden kestäneessä mentorointiohjelmassa sain mentoriltani paljon tukea johtamiseen. Olen syventänyt viime vuosina osaamistani myös koulun penkillä, ja suoritin tietojärjestelmäjohtamisen MBA-tutkinnon”.

 

Asiakkaiden muuttuvat tarpeet uudistavat työtä

”Tiimimme arvo tulee siitä, että olemme todella tiiviisti yhteistyössä sekä asiakkaan liiketoiminnan että IT-puolen kanssa. Tarjoamme laaja-alaista pilvi- ja alustaosaamista, ja osaamme suunnitella parhaan kehityskaaren asiakkaan ympäristöön. Asiakkaat arvostavat sitä, että uskallamme rehellisesti sanoa, jos elinkaari on tulossa tiensä päähän tai tarvitaan laajempaa järjestelmätransformaatiota. Haastamme ja kehitämme positiivisen aktiivisesti.”

 

Pelaaminen tasapainottaa arkea

Paula kutsuu itseään ihmisihmiseksi; hän pitää esimiestyöstä ja haluaa uteliaana oppia koko ajan uutta. Kaksi lasta ja harrastukset liikunnasta matkustamiseen pitävät mielen virkeinä myös kotioloissa. Perinteisimpien harrastusten lisäksi Paulasta paljastuu myös innokas tietokonepelaaja.

”Pelaan FPS- (first person shooter) sekä strategia- ja simulaatiopelejä, riippuen fiiliksestä. Tasapainottaa mukavasti kun joutuu keskittymään täysin muuhun.”

 

Riittävän hyvä on hyvä

”Nuorempi Paula olisi voinut noudattaa neuvoa ”älä koita olla täydellinen, riittävän hyvä on hyvä.” Edelleenkään en tiedä mikä minusta tulee isona, vaan olen onnekseni saanut uusia haasteita ja kasvattanut laaja-alaisesti osaamistani. Kannustan opiskelijoita ja työuran alussa olevia löytämään tasapainon levon ja työn välillä. Nämä mielenkiintoiset työt vievät helposti mukanaan, mutta pitää muista nukkua ja nauttia vapaa-ajasta”.