Blogi

Pilviarkkitehdin työ toteutti pitkäaikaiset haaveet

Petrus Savolainen

Polkuni it-taloon ja Telia Inmics-Nebulalle (TIN) ei ole ehkä ollut se ihan perinteisin, vaikka olen ollut lapsuudesta lähtien intohimoinen tietotekniikan harrastaja. Haaveilin pitkään urasta it:n parissa, mutta tämä on ensimmäinen työpaikkani it-alalla. 

Tietotekniikkaharrastus lähti liikkeelle pelaamisella perheen yhteisellä tietokoneella, mutta kun sain ensimmäisen oman tietokoneen 7-vuotiaana, harrastus laajeni nopeasti koneiden kasaamiseen, oma-aloitteiseen tutkimiseen ja ongelmanselvitykseen. Videopeliharrastuksen kautta olen opetellut jonkin verran ohjelmointia samalla erilaisten nettipelien pelaaminen on kehittänyt englannin kielen osaamistani todella paljon.
 

Ennen it-alaa työskentelin noin 10 vuotta logistiikan ja postitoiminnan parissa ja hetken aikaa myös sähkö- ja automaatioasentajana. Viime kesänä päätin, että katson, pystynkö toteuttamaan pitkäaikaisen haaveen ja aloin toden teolla selvittämään mahdollisuuksiani päästä it-alalle. Silmiini osui aiemminkin mielessäni käynyt AW Academyn intensiivikoulutus, ja sitä kautta luvattu varma työpaikka alalla. Läpäisin testit ja lähetin hakemukset. Monesta yrityksestä oma valintani osui nopeasti TINiin. Telia Inmics-Nebula ei ollut aiemmin tuttu muuten kuin nimenä, mutta pienen tutkimisen jälkeen olin vakuuttunut siitä, että haluan tänne töihin. 

Minut valittiin koulutusohjemaan ja aloitin koulutuksen tammikuussa. Koulutus oli todella käytännönläheistä ja pääsin tekemään lähes joka päivä käytännön asioita Microsoft Azuren ja ohjelmoinnin parissa. Koulutuksesta noin puolet ajasta käytiin lävitse Azuren toimintoja syvällisemmin ja toinen puoli keskittyi Python-ohjelmointiin. Koulutukseen sisältyi myös laajalti muita pilveen liittyviä todella hyödyllisiä työkaluja ja järjestelmiä, kuten Terraform, Docker ja Kubernetes.
 

Peruskoulutus oli kolmen kuukauden mittainen ja aloitin työt TINillä huhtikuussa. Alusta alkaen oli tunne, että taitoihini luotetaan ja sain isojenkin asiakkaiden haasteita ratkottavakseni, toki tiimin tuen avulla. Alkuun kaikki oli luonnollisesti uutta, kummallista ja joskus hieman pelottavaakin, mutta esimiehiltä ja tiimiltä saadun tuen myötä osaamiseni ja varmuuteni on kasvanut kovaa vauhtia. 

TINIltä olen saanut todella hyvät työkalut it-uralleni ja uskon, että jatkossa pääsen kehittämään itseäni vielä enemmän.
Työssäni Cloud Engineerinä (pilviarkkitehti) teen asiakkaiden pilviympäristön kehitystä, pilveen liittyvää ongelmanratkaisua, Managed Cloud -palvelun kehitystyötä ja pilven infran ylläpitoa, esimerkiksi päivityshallintaa ja sujuvuuden varmistamista.  Olen saanut toimia monenlaisten asiakkaiden kanssa, osalla on pilvessä muutamia resursseja ja toisilla pilvestä ajetaan monimutkaisia järjestelmiä, joissa hyödynnetään monia eri Azuren palveluja ja ovat usein yhteydessä vielä perinteisiin ”on-premise” -konesaliresursseihin. 

Omassa työssäni Cloud Engineerinä nautin eniten ongelmanratkaisusta ja ratkaisuiden kehittämisestä asiakkaille. Tiimissämme on hyvä ja rento yhteishenki ja apua saa aina kysyessään. Esimieheltä olen saanut tukea pienemmissä sekä suuremmissa asioissa.
 

Avoimet työpaikat