Blogi
Written by
Topi Rytkönen Telia Inmics-Nebula
Topi Rytkönen
Team Manager, Service Desk

Seitsemän syytä panostaa Service Deskiin – hyvä palvelu säästää asiantuntijoidesi työaikaa ja yrityksesi kassaa

Työn arjessa väkesi jää tietokoneensa armoille – sähköposti ei toimi, selain jumittaa tai tiedostot eivät päivity. Toimimattomat sovellukset ja palvelut rapauttavat nopeasti liiketoiminnan tuloksen ja loppuasiakkaan tyytyväisyyden. Silloin Service Desk voi säästää paitsi hermojasi myös yrityksesi kassaa. 

Asiakkaillemme se voi olla IT-tuki, helppari tai ATK-tuki, mutta me kutsumme sitä Service Deskiksi. Palvelun nimi vaihtelee asiakkaalta asiakkaalle aina sen mukaan, mikä heille tuntuu luontevalta ja helposti lähestyttävältä.  

Luotettavalle ja monipuoliselle IT-kumppanille voit ulkoistaa tietotekniikkamurheet. Hyvän Service Deskin ansiosta asiantuntijoidesi aikaa säästyy tuottaviin töihin. Ja mikä parasta, tehokkaat ja toimivat järjestelmät ylläpitävät niin asiakastyytyväisyyttä kuin työtyytyväisyyttä. 

 

NÄIN HYVÄ SERVICE DESK HELPOTTAA JUURI SINUN YRITYKSESI ARKEA: 

 1. Saat kaiken tietotekniikka-avun yhdestä numerosta 

Toimintaperiaatteemme on SPOC eli single point of contact. Se tarkoittaa, että meille voi soittaa missä tahansa tietokoneisiin liittyvissä asioissa. Hädän tullen ei tarvitse miettiä, missä vika on tai minkä osa-alueen asiantuntijaan ottaa yhteyttä. Jokainen työntekijäsi saa avun ja tuen kaikkeen tarvitsemaansa yhdestä ja samasta numerosta. 

 1. Palvelu ei rajoitu vain viankorjaukseen 

Usein tukipyynnöt koskevat akuuttia vikaa. Tulostin ei tulosta, palvelin kaatui, ohjelmat eivät synkronoidu. Vianmääritykset ja -korjaukset ovatkin työmme arkea, ja väkesi pääsee nopeasti jatkamaan töitään. Kokonaisvaltaisen kumppanin käsiin voit luottaa myös monet muut tietotekniset asiat. Kauttamme hoituvat muun muassa häiriöistä tiedottaminen, laitteistojen ja ohjelmistojen hankinnat, oikeuksienhallinta ja työpyyntöjen välitys muille tahoille. 

 1. Service Desk puhuu kunkin avuntarvitsijan kieltä 

Asiakasyrityksiä ja liiketoimintoja on laidasta laitaan aina ohjelmistoalasta ja tuotantoteollisuudesta terveydenhuollon yrityksiin. Monipuolisen asiakasjoukon tarpeet poikkeavat joskus rajustikin toisistaan, ja jokainen saa juuri tarvitsemaansa apua tarvitsemallaan tavalla. Vaikkapa softataloissa perusasiat hoituvat sisäisesti, mutta niissä osataan vaatia asiantuntijoiltamme enemmän. Teollisuudessa taas moni on yhä sitä mieltä, että tietokoneet ovat tulleet sotkemaan kaiken. Silloin emme puhu jargonia, kun asiakas ei sitä halua. 

 1. Ehdotamme juuri teidän liiketoimintaanne tukevia IT-kehityskohteita 

Yhteistyömme tähtää siihen, että pystymme tunnistamaan juuri sinun yrityksesi yksilölliset tarpeet ja täyttämään ne parhaalla mahdollisella tavalla. Autamme teitä esimerkiksi löytämään ja ottamaan käyttöön uusia menestystänne tukevia palveluja – vaikka asiakaspalveluchatin. Jaamme kokemuksia siitä, miten palvelut ovat toimineet muissa vastaavissa yrityksissä, tai kerromme uusista sovelluksista ja palveluista.   

 1. Sinulta ei vaadita tietokoneosaamista 

Sinun ei tarvitse tietää tietokoneista mitään ulkoistaaksesi Service Deskin. Riittää että yrityksestäsi löytyy henkilö, joka osaa vastata kysymyksiimme – edes jollain tasolla. Sinun ei myöskään tarvitse tietää, mitä kaikkea pitää osata ja tajuta kertoa. Tullessasi meille asiakkaaksi, meillä on valmis toimintamalli. Sen avulla käymme läpi yrityksesi tarpeet ja IT-ympäristöön liittyvät kysymykset. Kartoittajamme voi myös käydä yrityksessäsi katsomassa, mitä tyypilliselle työasemalle on asennettu. 

 1. Usein ratkaisu hoituu salamannopeasti 

Toisinaan ongelma ei ole suuri, mutta vaatii välitöntä ratkaisua. Voi esimerkiksi olla, että myyjäsi ei pääse myyntitilaisuutta varten huolella työstämäänsä Powerpoint-esitykseen käsiksi, ja tapaamisen alkuun on enää muutama minuutti aikaa. Ymmärrämme, että näissä tuskallisissa tilanteissa meidän nopea reagointimme ja onnistumisemme on erityisen kriittistä. 

 1. Service Desk on aidosti arjessanne mukana 

Call centereihin tai Help Desk -palveluihin liittyy toisinaan mielikuva suuresta salista täynnä ihmisiä, joita eivät kiinnosta sinun ongelmasi. Pahimmissa kauhukuvissa he eivät edes puhu suomea.  

Me istumme Jyväskylässä ja olemme aidosti kiinnostuneita ratkaisemaan haasteesi ja palvelemaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla yrityksesi koosta riippumatta. Emme ole kasvottomia mörköjä. IT-ongelmasi kiinnostavat meitä, oikeasti. 

Suomen paras Service Desk lukuina: 

 • 52 työntekijää  

 • 10 000+ tikettiä kuukaudessa  

 • Keskimääräinen jonotusaika 20 sekuntia 

 • 70 % tukipyynnöistä ratkeaa yhdellä puhelinsoitolla  

”Meidät palkittiin vuonna 2018 Suomen parhaana Service Deskinä. Menestyksen salaisuus piilee siinä, että meillä on hauskaa työpisteellä ja se kuuluu myös puheluissa. Saamme asiakkailta positiivista palautetta nopeasta toiminnasta, kärsivällisyydestä ja hyvästä asenteesta.”  
 

 

Voimmeko auttaa myös sinun yritystäsi? Lue lisää Service Desk-palvelustamme ja ota yhteyttä! 

LUE LISÄÄ SERVICE DESK -PALVELUSTA

Written by
Topi Rytkönen Telia Inmics-Nebula
Topi Rytkönen
Team Manager, Service Desk