Blogi

Työharjoittelusta saatu kipinä johdatti Topin aitiopaikalle Vuoden Service Deskiin

Topi Rytkönen Telia Inmics-Nebula

Olen Rytkösen Topi, 27-vuotias Service Deskin vetäjä Jyväskylän toimipisteestämme. Olen kotoisin Pohjois-Savon pääkaupungista Kuopiosta, joten minusta löytyy roppakaupalla savolaista lupsakkuutta ja hieman ehkä sitä kuuluisaa kierouttakin.

Valmistuin ohjelmistotekniikan insinööriksi JAMK:sta 2016. Sitä ennen olin vuoden verran työharjoittelussa Puolassa, jossa sain sen verran kosketuspintaa B2B-service deskiin, että tajusin sen sopivan itselleni todella hyvin: koodaus itsessään ei lopulta ollut se intohimoni, vaan IT yhdistettynä asiakasrajapinnassa toimimiseen. Valmistumisen jälkeen aloin hakea töitä, ja pääsinkin pian silloiselle Inmics Oy:lle haastatteluun. Heti seuraavana päivänä palvelutuotantojohtaja soitti ja kutsui töihin Service Deskin ykköstasolle.

Koska minulla jo oli Puolasta vastaavaa työkokemusta, pääsin nopeasti kiinni SD:n toimintaan, ja parin kuukauden jälkeen minun käsiini luotettiin jo käyttöönottoja ja vastuuta suuremmista asiakkuuksista. Olin tullessani taloon ehkä viidestoista tekijä Service Deskissämme, mutta porukkaa tuli huimalla tahdilla lisää ja pian jengi piti jakaa pienempiin tiimeihin. Sain tuolloin yhden tiimin vetovastuun, ja syksyllä 2018 astuin nykyisiin saappaisiini koko Service Deskin vetäjänä.

Työnkuvani on vuosien varrella muuttunut jonkin verran, mutta aina on ollut mukava tulla töihin. Perusasiantuntijana antoisimpia olivat ne kaikkein vaikeimmat selvitykset sekä tietysti kiitolliset asiakkaat puhelinlinjojen päässä. Oma hurjasti kasvanut tiimimme on edelleen täynnä huipputyyppejä, ja mikä parasta, meillä on aina ollut vapaus vaikuttaa Service Deskin kehitykseen ja asioihin käytännössä. Olemme koko tiimin voimin saaneet pidettyä sekä porukan että paketin todella hyvin kasassa.
 

Topi Rytkönen Telia Inmics-Nebula


Jos pitäisi nimetä yksi työuran huippuhetkistä, se olisi erään suuren asiakkaan haastava käyttöönottoprojekti, joka meni uskomattoman hyvin putkeen. Saimme johtotasolta asti palautetta, että suorituksemme erottui kaikkein ketterimpänä monen suuren toimittajan joukosta.

Olen aina ollut tiedonjanoinen ja utelias oppimaan uutta. IT-alalla kiinnosti aluksi se, mitä laitteiden ja järjestelmien konepellin alta löytyy, nykyään enemmänkin uudet teknologiat ja IT:n yleiset trendit. Varsinkin tämä alan yllätyksellisyys on minusta kiehtovaa. Kehitys on niin järkyttävän suurta joka suunnalla, ettei voi tietää, millaiset tuulet puhaltavat vaikkapa viiden vuoden päästä.

Jotta nykyään melko kiireisen työelämän myötä pysyy joku järki touhussa mukana, vapaa-aikana soittelen kitaraa, käyn sulkapalloilemassa tai kuntosalilla ja katselen leffoja sekä sarjoja. Tykkään myös pelata kaveriporukalla videopelejä, mutta pelisessioita ei viime aikoina ole ehditty pitää kovinkaan usein.

Moni ei tiedäkään, että olen myös harrastanut improvisaatioteatteria jo reilun vuoden ajan. Se on mukava tapa nollata ajatuksia. Kesäisin voi hyvällä (tai huonolla) tuurilla bongata porukkamme improilemassa Jyväskylän puistoissa ja nurmikoilla. Lavakokemusta ei vielä ole karttunut, mutta saa nähdä, mihin tämä tie viekään…

 

Haluatko työskennellä Topin ja muiden hyvien tyyppien kanssa?

Tsekkaa avoimet paikat