Blogi
Written by
Mika Vilppo
Avainasiakkuuspäällikkö

Uudet työt alkuun iPadilla

Myyntityö_iPad

Keväällä olin aloittamassa uudet hommat, uudessa työpaikassa Telia Inmics-Nebulalla. Olin päättänyt, että aloitan työskentelyn tällä kertaa eri tavalla, aiempien kokemusten tuoman opin ansiosta. Aloitin verkostoitumalla kollegoihin, asiakkaisiin ja kumppaneihin ja jätin laajan järjestelmien syövereihin uppoutumisen myöhempään ajankohtaan.

Aloitin työt reippaasti iPadilla, jota minulle oli ehdotettu ensimmäisten viikkojen ensisijaiseksi työvälineeksi perinteisen tietokoneen sijaan. Pakko myöntää tässä kohtaa, että aiemmin tabletin käyttöni on ollut enemmänkin vain surffailua netissä ja HBO:n sarjojen katselua matkoilla. Ilokseni huomasin, että iPadin käyttöönotto olikin automaattinen ja laite oli valmiiksi konfiguroitu vastaamaan sekä yrityksen että käyttäjän tarpeita.  Tabletin lisäksi otin käyttöön näppärän erillisen näppäimistön ja jo parissa päivässä olin sujut näppiksen kanssa.

Ensimmäiset päivät uudessa työssä sujuivat mukavasti tehtäviin ja kollegoihin tutustuessa. Tärkeimmät tiedot asiakkaista, palveluista ja ajankohtaisista jutuista oli helppoa ja luontevaa kirjoittaa muistiin iPadin OneNoten avulla. Tuntui, että jäi jopa enemmän aikaa keskittyä ihmisiin ja asioihin, kun PC ei vienyt huomiota. Ensimmäinen työviikko oli onnistunut ja ensimmäiset tarjoukset tein loppuviikosta tabletin avulla, ilman suurempia ponnisteluita. Kaikki tarvittavat tiedostot tallentuivat Teamsin siteille ja iCloudiin jatkoa varten.

Teams-palaverit sujuivat alun kuulokesäätöjen jälkeen ongelmitta, eivätkä muut palavereissa mukana olevat varmasti tienneet, että käytin iPadia, sillä dokumenttien jako ja chatin

käyttö sujui helposti. Ensimmäiset haasteet tulivat vastaan, kun käytin yritysohjelmistoja. Salesforcen oppojen päivitys onnistui kyllä, mutta selkeästi ITSM- softia ei ollut optimoitu, tai ajateltu käytettävän padilla.

Toisella viikolla ymmärsin, että saisin iPadista vielä enemmän irti, jos ottaisin käyttöön isomman näytön. Toimistoinfrassa ei ollut valmiina Applen adaptereita, mutta kotoa sattui löytymään sopiva, joten otin sen mukaan testiin ja toimiston työpisteen iso näyttö oli pian käytössäni iPadin kanssa. Kolmen viikon työskentelyn jälkeen oli pakko todeta, että CRM:n ja ERP:ien tehokkaampi käyttö vaati PC:en ottamisen käyttöön iPadin rinnalle. Käytän edelleen paljon iPadia, jolla osallistun kätevästi mm. Teams-palavereihin ja PC on eniten liiketoimintasovelluksia varten.  iPad on näppärä ottaa mukaan myös pikapalavereihin toimistolla.

Kannustan kaikkia kokeilemaan uusia päätelaitteita, vaikka alkuun tuntuisi hankalalta. Parhaimmillaan löydät tehokkaammat ja mukavammat työtavat, mutta tarvittaessa voit helposti palata vanhoihin rutiineihin.

 

Lue lisää

Written by
Mika Vilppo
Avainasiakkuuspäällikkö