Blogi
Written by
Rasmus Piipponen
Rasmus Piipponen
Key Account Manager

Windows Server 2008 -tuki loppuu, 3 vuotta jatkoaikaa Azuressa

Rasmus Piipponen Telia Inmics-Nebula

Aikansa kutakin. Paljon on ehtinyt vettä virtaamaan Vantaanjoessa sitten vuoden 2008 (noin 55 mrd kuutiota). Muistatko vielä vuoden 2008?

 • Lama alkoi
 • Fidel Castro luopui presidenttiydestä, Dmitri Medvedev ja Barack Obama valittiin presidenteiksi
 • Suomen kaikkien aikojen lämpimin talvi
 • Large Hadron Collider käynnistettiin CERNissä
 • Koop Arponen voitti Idolsin
 • Kesäolympialaiset Pekingissä
 • GTA 4 julkaistiin
 • Yön Ritari, Sinkkuelämää ja Indiana Jones leffateattereissa
 • Nälkäpeli (kirja) tuli kauppoihin
 • Windows Vista julkaistiin
 • Nokia oli vahvana markkinoilla kapulapuhelimilla (iPhone julkaistiin 2007)

Eikö tunnu aika ikuisuudelta? Mietipä, jos joutuisit vielä tekemään töitä Windows Vistalla ja Nokian taittoluurilla! Silti tällä hetkellä monen yrityksen bisneskriittiset palvelinympäristöt ajetaan Windows Server 2008 päällä.

Windows Server 2008 -tuki loppuu, miten toimia?

Microsoft on ilmoittanut, että käyttöjärjestelmän tuki loppuu 14.1.2020. Tuki MS SQL 2008 -tietokannalle loppui jo.

Mutta ei hätää! Jos tilanne on se, että juuri tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta tehdä kokonaisvaltaista ympäristön päivitystä, tuki jatkuu Azuressa vielä 3 vuotta. Ongelmaksi monille on noussut .php:n päivitys, jolloin palvelimilla ajettava softa on jouduttu myös päivittämään. As-is -siirto Azureen ei ole suositeltavaa, mutta mahdollista. Tämä on hyvä tapa ostaa lisää aikaa ympäristön suunnittelulle ja tutustua Azuren ominaisuuksiin ja mikropalveluihin. Varsinkin laajan ja monimutkaisen ympäristön päivitys osissa, Azuren ominaisuuksia käyttäen, voi olla hyvä ratkaisu.

Me Telia Inmics-Nebulalla olemme todellisia Microsoftin ja Azuren ammattilaisia. Meillä on useita kymmeniä sertifioituja asiantuntijoita, olemme Microsoft Gold Partnereita kuudessa kategoriassa (Hosting, Cloud Platform, Cloud Productivity, S/M Cloud Solutions, App Development, Datacenter) ja yksi harvoista suorista Cloud Solution Provider -partnereista Suomessa.

Palvelumme Azureen siirtymiseksi

Azureen siirtymisessä tarjoamme kolmea erilaista palvelua: Pilvipolku, INcloudcare ja Managed Cloud.

Pilvipolku

Pilvipolussa Azureen, AWS:ään ja Google Cloudiin perehtyneet asiantuntijamme tutustuvat nykyiseen ympäristöönne ja tekevät suunnitelman ympäristön siirrosta. Palvelun arvo on siinä, että mikropalveluita, levypintaratkaisuja ja tapoja toteuttaa ympäristö pilvessä on todella paljon. Tällöin teidän ei tarvitse tutustua jokaiseen eri pilvipalveluiden aspektiin saadaksenne toimivan ja modernin ympäristön. Usein myös ympäristön optimoinnilla saadaan aikaan säästöjä kuukausittaisessa laskutuksessa. Lopullisen toteutuksen voitte tehdä itse tai antaa meidän hoidettavaksemme.

INcloudcare

INcloudcare on hallintamalli, jossa me laskutamme palvelun teiltä, saatte asiantuntijamme käyttöönne on-demandina ja saatte hyvin tarkan raportin sekä hälytykset pilven toiminnasta. Palvelu maksaa vain 200 €/kk ja pilveen käytetyt resurssit. Koska laskutamme pilven kustannukset jälkikäteen, teidän ei tarvitse huolehtia luottokorttien luottorajoista. Järjestelmä oppii eri resurssien trendit ja saatte hälytyksen, jos esimerkiksi jokin tietty resurssi kuluttaa enemmän rahaa kuin normaalisti. Raportoinnissa saatte esimerkiksi tiettyjen projektien kustannukset eriteltynä.

Suurin arvo mielestäni INcloudcare-palvelussa on se, että teidän ei tarvitse pysyä jatkuvasti kartalla pilven uusista ominaisuuksista, vaan päivätyökseen tätä tekevät asiantuntijamme ylläpitävät osaamistaan puolestanne. Azureen, AWS:ään ja Google Cloudiin tulee jatkuvasti todella suuria määriä uudistuksia, joiden perässä on haastavaa pysyä. Seurantapalavereita voidaan järjestää vaikka kerran tai kaksi vuodessa, jolloin asiantuntijamme ehdottavat uudistuksia ympäristöön sen toiminnan ja pilven uudistusten perusteella.

Managed Cloud

Managed Cloud -palvelussa seuraamme pilven toimintaa ja reagoimme SLA:n puitteissa häiriöihin. Tämä antaa teille mielenrauhaa ja paremmat unet, kun jonkun ei tarvitse olla esimerkiksi Jouluaattona kahden aikaan aamulla valmiudessa korjaamaan levyjärjestelmän virhettä.

 

Voinko auttaa? Ota yhteyttä!

Jos yritykselläsi on siis Windows Server 2008 käytössä tai olette muuten kiinnostuneita pilveen siirtymisestä, laittakaa viestiä niin tulen mielelläni kahville. Pian kaikki ovat pilvessä!
 

Rasmus Piipponen

Key Account Manager
Telia Inmics-Nebula
+358 40 845 5775
rasmus.piipponen@inmicsnebula.fi

Written by
Rasmus Piipponen
Rasmus Piipponen
Key Account Manager