Teams-tiistait-webinaarisarja kausi 3

Webinaarisarjamme aamukahvisi kaveriksi

TEAMS-TIISTAIT

Kausi 3: Joka toinen tiistai 7.9.2021–25.1.2022 klo 8:30–9:00


Teams-tiistaissa jaamme hyödyllisiä vinkkejä moderniin työskentelyyn

Teams-tiistait ovat joka toinen tiistaiaamu lähetettäviä maksuttomia puolen tunnin webinaareja, joissa käsittelemme aina yhtä teemaa kerrallaan helposti pureskeltavassa muodossa.

Webinaarisarjamme kolmannella kaudella toimme ruutuun tuttuun tapaan teemoja Teamsin ominaisuuksiin ja käyttöön liittyen. Lisäksi annoimme vinkkejä modernien työtapojen tehostamiseen, yhteisöllisyyden ylläpitoon ja yhteisen ajan löytämiseen työntekijöiden palaillessa osittain takaisin konttoreille.

Loppukaudesta oli luvassa paljon toivottu sukellus OneDriven maailmaan, ja kauden päätteeksi tammikuussa teimme katsauksen Microsoft 365 -kokonaisuuden uusimpiin ominaisuuksiin.

Esiintyjien kasvokuvat

MENNEET JAKSOT

Jakso 1: Teams ja uudet kokousominaisuudet

7.9.2021 klo 8:30–9:00

Vihdoinkin aiemmin esitellyt ominaisuudet on saatu käyttöön. Kauden avausjaksossa kävimme yhdessä läpi, miten Teamsin viimeisimpiä ominaisuuksia hyödynnetään käytännössä ja kuinka ne auttavat jokapäiväisessä käytössä.

Jakso 2: FindTime ja Outlook

21.9.2021 klo 8:30–9:00

Microsoftin FindTime-lisäosa mahdollistaa yhteisen ajan löytämisen äänestämällä. Tässä jaksossa kerroimme, miten FindTime saadaan käyttöön ja kuinka sitä käytetään. Sen avulla yhteisen ajan löytäminen on jatkossa helpompaa!

Jakso 3: Teams ja yhteisöllisyys

5.10.2021 klo 8:30–9:00

Miten Teamsissa pidetään yllä yhteisöllisyyttä? Kuinka saamme pidettyä huolta yhteisöstä, varsinkin nyt osan työntekijöistä palatessa toimistoille ja osan jatkaessa etänä? Esittelimme parhaimmat vinkit yhteisöllisyyden ylläpitoon.

Jakso 4: Teams ja työskentely ulkopuolisten kanssa

19.10.2021 klo 8:30–9:00

Tiedätkö, miten vieras (Guest) eroaa organisaation ulkopuolisesta käyttäjästä (External) Teamsissa? Tässä jaksossa perehdyimme siihen, kuinka Teamsilla pikaviestitellään ulkopuolisten kanssa sekä kertasimme yhdessä, mitä kaikkea ulkopuolisten kanssa työskentelyssä kannattaa huomioida.

Jakso 5: Teamsin kokousasetukset haltuun

2.11.2021 klo 8:30–9:00

Tässä jaksossa kävimme kokousasetukset yksityiskohtaisesti läpi ja kertasimme niiden vaikutuksia kokoustamiseen. Juttelimme myös hieman siitä, miten kokousasetukset tulevat tulevaisuudessa päivittymään.

Jakso 6: Välilehtien hyödyntäminen Teamsissa

16.11.2021 klo 8:30–9:00

Miten voi näppärästi tuoda muuta sisältöä Teamsiin tai näyttää Teamsin sisällä olevaa sisältöä Teamsin sisällä? Tässä jaksossa kerroimme, miten välilehtiupotuksia voidaan hyödyntää ja kuinka saadaan Teamsista rakennettua koti yhteiselle tiedolle.

Jakso 7: PowerPoint-esityksen pitäminen Teamsilla

30.11.2021 klo 8:30–9:00

Esittelimme vaihtoehdot, miten PowerPoint-esityksiä kokouksissa kannattaa jakaa sekä miten toimia, kun käytössä on yksi näyttö tai kaksi näyttöä. Kerroimme myös tuoreimmat kuulumiset siitä, miten PowerPointin jakaminen jatkossa kehittyy.

Jakso 8: OneDriven perusteet

14.12.2021 klo 8:30–9:00

Mikäs se OneDrive oikein on? Tässä jaksossa perehdyimme OneDriveen ja avasimme, mitä kaikkea sillä kannattaa tehdä ja miten sen kanssa pääsee helpoiten alkuun. OneDrivesta pidetään joulutauon jälkeen myös toinen sessio.

Jakso 9: OneDrive ja jakamisen tehokurssi

11.1.2022 klo 8:30–9:00

Miten tietoa kannattaa OneDrivelta jakaa? Esittelimme OneDriven eri jakamisvaihtoehtoja sekä kerroimme, millaista on moderni ja fiksu jakaminen.

Jakso 10: Microsoft 365:n uudet tuulet

25.1.2022 klo 8:30–9:00

Microsoft 365 -kokonaisuus kehittyy jatkuvasti ja osana tätä kehitystä meille käyttäjille tulee saataville uusia ominaisuuksia. Kolmannen kauden päätösjaksossa käymme läpi uudet tuulet: sekä jo käyttöön saadut että tulevat ominaisuudet!

Kauden 3 tallenteet

Keräsimme kolmannen kauden kaikkien jaksojen tallenteet katsottavaksesi yhteen paikkaan. Voit tutustua jaksoihin haluamaasi tahtiin ja oman kiinnostuksesi mukaan.

 

KATSO 3. KAUDEN TALLENTEET täältä

Nainen tutkii tablettitietokonetta

Kauden 2 tallenteet

Kakkoskauden kaikkien jaksojen tallenteet ovat katsottavissasi yhdestä paikasta; voit käydä katsomassa niitä vapaasti juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

 

KATSO 2. KAUDEN TALLENTEET täältä

Teams-tiistait, kausi 2

Kauden 1 tallenteet

Kannattaa myös tutustua ensimmäisen kauden jaksojen tallenteisiin; olemme koonneet kaikki 10 webinaaria yhdelle sivulle ja voit katsoa niitä vapaasti ilman rekisteröitymistä.

 

KATSO 1. KAUDEN TALLENTEET täältä

Kausi 1

SINUA SAATTAA MYÖS KIINNOSTAA

ribbon

Harkitsetko sinäkin konttoritonta yritystä? Tässä neuvoja ja kokemuksia.

Kuinka onnistuu työ kokonaan ilman fyysistä toimistoa? Mitä kaikkea se vaatii ICT-ympäristöltä, yrityksen johdolta ja työntekijältä itseltään? Tutustu toimistottoman yrityksen tarinaan ja nappaa kuusi vinkkiä, jotka täysin tai osittain konttoritonta toimintaa harkitsevan kannattaa huomioida.

Lue blogi tästä

ribbon

Podcast: Kybervaara vaanii kotikonttorilla

Telia ONEcast -sarjan tietoturva-aiheisessa jaksossa tutkija ja ammattihakkeri Laura Kankaala kertoo, millaisia vaaranpaikkoja etätyöläisiltä saattaa kotioloissa jäädä huomaamatta. Oletko sinä jo tukkinut kaikki kotikonttorillasi piilevät kyberaukot ja suojautunut asianmukaisesti uhkia vastaan?

Kuuntele mielenkiintoinen podcast täältä

ribbon

Microsoft Viva tukemaan työntekijäkokemusta

Microsoftin tutkimuksen mukaan tietotyöläiset Suomessa kokivat olevansa uupuneita ja ylityöllistettyjä korona-ajan etä- ja hybridityöskentelyssä. Muuttuva työelämä tarvitsee tuekseen työvälineitä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia parantaa työntekijäkokemusta ja tuovat uusia ideoita tekemisen kehittämiseen. Yksi tällaisista fiksuista työvälineistä on Microsoftin Viva-kokonaisuus.

Lue lisää