Teams-tiistai

Teams-tiistai

Hyödyllisiä vinkkejä moderniin työhön.

 

Webinaarisarjamme 5. kausi:
Joka toinen tiistai 6.9.2022–24.1.2023 klo 8:30–9:00

 


Hyödyllisiä vinkkejä moderniin työskentelyyn

Teams-tiistait ovat joka toinen tiistaiaamu lähetettäviä maksuttomia puolen tunnin webinaareja, joissa käsittelemme aina yhtä modernin työn teemaa kerrallaan helposti pureskeltavassa muodossa.

Webinaarisarjamme viidennellä kaudella kävimme läpi mm. Teams-kokouksien eri mahdollisuuksia ja ominaisuuksia sekä työkaluja aikatauluttamiseen, listojen tekoon ja yhteiseen ideointiin. Perehdyimme myös tiimin omistajan näkökulmaan sekä jaettuihin kanaviin. Tarkemmat jaksojen aiheet sekä aiempien kausien tallenteet löydät alempaa tältä sivulta.

Viides kausi päättyi 24.1.2023, kiitos kaikille osallistuneille. Teams-tiistait jatkuvat jälleen helmikuun lopulla, sillä välin voit tutustua kaikkien kausien jaksojen tallenteisiin, joihin löydät linkit alempaa tältä sivulta.

 

Fredrik Slotte ja Teemu Ahlström

Jaksot

Jakso 1: Teamsin kokousasetukset käytännössä

6.9.2022 klo 8:30–9:00

Ensimmäisessä jaksossa käymme toivotun aiheen kimppuun; katsomme tällä hetkellä Teamsissa tarjolla olevat monipuoliset kokousasetukset yksityiskohtaisesti läpi sekä kertaamme niiden vaikutukset kokoustamiseen.

Jakso 2: Tiimin tiedostot näkyviin resurssinhallintaan

20.9.2022 klo 8:30–9:00

Tässä jaksossa esittelemme, kuinka modernin työn arkea voidaan helpottaa synkronoimalla tiimin kanavien tiedostot suoraan tietokoneen kovalevylle, resurssinhallintaan.

Jakso 3: Sovelluksien käyttäminen Teams-kokouksissa (Forms-pollaus, Q/A)

4.10.2022 klo 8:30–9:00

Teams-kokoukseen voidaan luoda sovelluksia eri käyttötarkoituksiin. Tarjolla on niin Microsoftin omia kuin 3. osapuolenkin sovelluksia. Tämän jakson aikana tutustumme tarkemmin Forms-pollauksiin sekä Q/A-kysymysosioon.

Jakso 4: Pienryhmät kokouksessa

18.10.2022 klo 8:30–9:00

Työpajoissa on joskus tarve jakaa osallistujat pienempiin ryhmiin. Teams-kokouksissa tämä onnistuu luomalla Breakout Rooms -pienryhmiä. Tässä jaksossa opimme, kuinka kokouksen pienryhmiä luodaan ja hallitaan.

Jakso 5: Tiimin jaetut kanavat

1.11.2022 klo 8:30–9:00

Tässä jaksossa keskitymme tiimien jaettuihin kanaviin ja katsomme, kuinka niihin voi kutsua mukaan myös tiimin ulkopuolisia henkilöitä tai miten koko kanavan voi jakaa toiselle tiimille.

Jakso 6: Helpota tapaamisten sopimista Microsoft Bookingsilla

15.11.2022 klo 8:30–9:00

Yhteisen tapaamisajan löytäminen on joskus haastavaa. Microsoft Bookingsin avulla eri sidosryhmät voivat itse varata yritykseltäsi aikoja erilaisiin tapaamisiin. Tutustumme tässä jaksossa ajanvaraussivuston luomiseen.

Jakso 7: Microsoft Whiteboard yhdessä suunnitteluun

29.11.2022 klo 8:30–9:00

Whiteboard eli valkotaulu on visuaalinen työkalu kokouksiin sekä tiimityöhön laajemminkin. Tällä kerralla käymme läpi, kuinka kokoustamiseen saadaan potkua valkotaulun avulla.

Jakso 8: Tyylikkäitä listoja Microsoft Listsillä

13.12.2022 klo 8:30–9:00

Microsoft Listsillä voidaan luoda tyylikkäitä ja informatiivisia listoja, joita voit mukauttaa tiimisi tarpeiden mukaisesti. Tässä jaksossa kerromme parhaista käytännöistä ja annamme vinkkejä listojen käyttöön.

Jakso 9: Teams ja kokousten jälkihoito

10.1.2023 klo 8:30–9:00

Kokousten jälkeen on usein tarve jakaa osallistujille materiaalia, saada osallistujalista talteen sekä vaikkapa käsitellä ja jakaa tallenne. Tässä jaksossa selviää, kuinka kaikki toimenpiteet kokousten jälkeen kannattaa suorittaa ja millaisia mahdollisuuksia niihin liittyy.

Jakso 10: Omistajan mahdollisuudet tiimissä

24.1.2023 klo 8:30–9:00

Teamsissa tiimin omistaja on kapteeni. Kauden päätösjaksossa käymme läpi, mitä kaikkea omistajat voivat tiimissänsä tehdä ja kuinka oikeuksia voidaan luvittaa muille tiimiläisille.

Kauden 5 tallenteet

Jäikö livelähetys näkemättä? Voit katsoa myös viidennen Teams-tiistait-kauden jaksojen tallenteita vapaasti omaan tahtiisi.

 

KATSO 5. KAUDEN TALLENTEET TÄÄLTÄ

Teams-tiistai

Kauden 4 tallenteet

Joko olet tutustunut neljännen kauden jaksojen tallenteisiin? Katso parhaat modernin työn vinkkimme ja ota ne arjessasi hyötykäyttöön.

 

KATSO 4. KAUDEN TALLENTEET TÄÄLTÄ

Nainen kirjoittaa sylissään olevalla tietokoneella

Kauden 3 tallenteet

Kolmannen kauden kaikkien jaksojen tallenteet ovat myös katsottavissa vapaasti. Voit tutustua jaksoihin haluamaasi tahtiin ja oman kiinnostuksesi mukaan.

 

KATSO 3. KAUDEN TALLENTEET täältä

Nainen tutkii tablettitietokonetta

Kauden 2 tallenteet

Kakkoskauden kaikkien jaksojen tallenteet ovat katsottavissasi yhdestä paikasta; voit käydä katsomassa niitä vapaasti juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

 

KATSO 2. KAUDEN TALLENTEET täältä

Teams-tiistait, kausi 2

Kauden 1 tallenteet

Kannattaa myös tutustua ensimmäisen kauden jaksojen tallenteisiin; olemme koonneet kaikki 10 webinaaria yhdelle sivulle ja voit katsoa niitä vapaasti ilman rekisteröitymistä.

 

KATSO 1. KAUDEN TALLENTEET täältä

Kausi 1