Mies työskentelee kannettavalla tietokoneella

Modernin työympäristön rakennuspalikat

Zero Trust -
suojausmalli
modernin IT-infran
perustana

 

Zero Trust -suojausmalli avainasemassa modernia IT-ympäristöä rakennettaessa

Webinaarisarjamme toisessa osassa keskitymme moderniin tietoturvaan ja esittelemme Microsoftin tavan lähestyä Zero Trust -suojausmallia.

Rakennettaessa modernia cloud first -/cloud only -infraa on tietoturvamallien myös mukauduttava uuteen tapaan tehdä työtä. Kaikki palvelut eivät sijaitse enää konttorin palomuurin suojassa, vaan myös eri pilvipalveluissa. Palveluita myös käytetään mobiilisti erilaisilla päätelaitteilla, jotka voivat olla yrityksen hallinnoimia laitteita tai täysin hallitsemattomia. Tässä kohtaa perinteiset tietoturva-arkkitehtuurit ja -mallit eivät enää toimi. Palvelut ja data sekä laitteet tulee kuitenkin pystyä suojaamaan niin, että niiden käyttö on turvallista verkkosijainnista riippumatta.

Tässä kohtaa kuvaan astuu Zero Trust -suojausmalli, jonka perusperiaate on, että oletusarvoisesti ei pidä luottaa yhteenkään laitteeseen, käyttäjään tai muuhun yksittäiseen toimijaan. Ennen kuin yhteys palveluihin sallitaan, jokainen käyttäjä, laite ja laitteen tila tarkistetaan luotettavasti. Myös yhteyksien turvallisuus voidaan tarkistaa. Zero Trust -arkkitehtuurin ansiosta sillä ei ole merkitystä, mistä verkkosijainnista käsin tai millä päätelaitteella palveluiden käyttö tapahtuu. Kun kaikki yhteydet eivät kulje sisäverkon kautta, saadaan pilvipalvelut toimimaan viiveettä ja kaistaa säästyy. Kirjautuminen palveluihin on kuitenkin yhä käyttäjäystävällistä ja jopa entistä helpompaa.


Katso tallenne

Webinaarin esiintyjät

Agenda

Webinaarissa esiintyvät modernin IT-infran tietoturva-asiantuntijat Fredrik Slotte, Marko Savolainen ja Anttu Pekkarinen Telialta sekä Ville Kankare Digikuulta ja Ari Auvinen Microsoftilta. Saat vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin:

  • Mitä Zero Trust tarkoittaa Microsoftin teknologian näkökulmasta? (M365 & Azure)
  • Mitä Zero Trust tarkoittaa käytännössä? (Demo)
  • Mitä hyötyä ja lisäarvoa Zero Trust tuottaa yrityksille ja liiketoiminnalle?
  • Miten Zero Trust tarjoaa parhaan käyttäjäkokemuksen?
  • Miten lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea kannattaa huomioida?
  • Kysy asiantuntijoiltamme!

 

 

Etätöissä