Palvelujen henkilötietojen käsittely

 

 

1. Käsittelyn luokittelu

Luokka Business Essential
EU/ETA Palvelut sijaitsevat tai käsittely tapahtuu täysin EU/ETA alueen sisäpuolella.
Komission hyväksymät ja muut lain sallimat Palvelut sijaitsevat tai käsittely siirretään EU/ETA alueen ulkopuolelle, mutta kuitenkin maihin jotka ovat Komission hyväksymiä kuten Sveitsi tai Privacy Shield suojaamalla alueella, kuten USA. Mallilausekkeet on huomioitu palvelun käyttöehdoissa.
Muut maat Palvelut sijaitsevat tai käsittely siirretään alueelle joka ei ole Komission hyväksymällä listalla riittävänä tietosuojaa tarjoavista maista.

 

2. Palvelut

 

2.1 Pilvipalvelut

Pilvipalvelut mahdollistavat Asiakkaan tallentamaan henkilötietoja ja suorittamaan eri tyyppisiä käsittelyn toimenpiteitä henkilötietoon, joko itsenäisesti tai Telia Inmics-Nebulan avustamana. Monissa pilvipalveluissa Asiakas voi itsepalveluna ottaa käyttöön teknisiä suojauskeinoja henkilötiedolle tai ostaa tietoturvaa täydentäviä palveluja Nebulalta.

 

Palvelu Henkilötiedot alikäsittelijät Käsittelyn sijainti Lisätiedot
INcloud 9   EU/ETA Palvelussa voi tiedon sijainnin valita. Hyvä huomata, että osa Telia Inmics-Nebulan INcloud 9 -palveluperheeseen voi sisältää alikäsittelijöitä (katso esim. "Konesali- ja tallennuspalvelut" käsittelyryhmä). Järjestelmän hallinnan osalta, henkilötiedon käsittely tapahtuu EU- ja ETA-alueen sisäpuolella.
Webhotellit Odin EU/ETA Webhotel palvelut jotka ovat tuotettu Odin (aikaisemmin Parallels) alustalla, voi Telia Inmics-Nebula hyödyntää Odinta vikatilanteiden selvityksessä.
Sähköposti- ja kalenteripalvelut   EU/ETA  
Amazon AWS Amazon Riippuu toteutuksesta, lue ehdot. Osassa Amazonin palveluja voidaan henkilötietojen käsittely rajata maantieteellisesti. Palvelun käyttö kuitenkin noudattaa Amazonin ehtoja. Lue lisää
Microsoft Azure Microsoft Riippuu toteutuksesta, lue ehdot. Azure palvelu tuotetaan Microsoftin pilvipalvelusta ja noudattaa käsittelyn osalta Microsoftin ehtoja. Lue lisää
Kotisivutyökalu Basekit EU/ETA Telia Inmics-Nebula käyttää tarvittaessa Basekit sovellustoimittajan palveluja vianselvitys tilanteissa, jolloin Basekit toimii alikäsittelijänä Kotisivutyökaluun tallennetun henkilötiedon osalta.
Nordic Web Hotel -palvelut CPanel Komission hyväksymät ja muut lain sallimat Telia Inmics-Nebula voi antaa toimeksiantoja cPanelille vianselvitystilanteissa. Nordic Web Hotel Oy on osa Nebulaa ja Telia konsernia.
Sigmatic palvelut   EU/ETA Sigmatic Oy on osa Telia Inmics-Nebulaa ja Telia-kosernia.
Sigmatic virtuaalipalvelimet Upcloud Komission hyväksymät ja muut lain sallimat Sigmatic virtualipalvelin palveluissa alikäsittelijänä toimii Upcloud, vain niihin tallennetun henkilötiedon osalta.
Office 365 Microsoft Riippuu toteutuksesta, lue ehdot. Office365 palvelu tuotetaan Microsoftin pilvipalvelusta ja noudattaa käsittelyn osalta Microsoftin ehtoja. Osa palvelusta voidaan rajata EU- ja ETA-alueelle. Lue lisää

 

2.2 Tietojenkäsittely- ja lisenssipalvelut

Tietojenkäsittely- ja lisenssipalveluissa tuotetaan Asiakkaalle palveluja, joilla mahdollistetaan tietojen käsittelytoiminnot koko laajuudessaan ja tarjotaan tukevia palveluja tiedonkäsittelyn ylläpitoon. Palvelussa voidaan myös suorittaa rekisteröintitoimenpiteitä erilaisiin teknisiin rekistereihin Asiakkaan puolesta mahdollistaen tiedon salauksen, domain-osoitteiston sekä lisensoitavien sovellusten käytön.

 

Palvelu Henkilötiedot alikäsittelijät Käsittelyn sijainti Lisätiedot
Hallinta- ja valvontapalvelut   EU/ETA  
Työasemapalvelut Inmics EU/ETA Telia Inmics-Nebula voi antaa toimeksiantoja Inmicsille työasemapalveluihin liittyen. Inmics on osa Telia konsernia.
Nimipalvelvelut   EU/ETA Nimipalvelussa käsitellään henkilötietoa Telia Inmics-Nebulan asiakasrekisterin periaatteiden mukaisesti. Asiakkaan yhteystiedot luovutetaan nimipalveluntarjoajasta riippuen heidän ylläpitämään henkilörekisteriin palvelun toteuttamiseksi.
SSL-sertifikaatit   EU/ETA SSL-sertifikaatissa käsitellään henkilötietoa Telia Inmics-Nebulan asiakasrekisterin periaatteiden mukaisesti. Asiakkaan yhteystiedot luovutetaan SSL-sertifijoille SSL-sertifikaatin luomista varten, jolloin asiakkaan yhteyshenkilön tiedot tallentuvat heidän ylläpitämään henkilörekisteriin.
Lisenssit   EU/ETA Lisensoinnissa käsitellään henkilötietoja vain tarpeen mukaisesti, mikäli lisenssin myöntäminen vaatii yhteystieojen luovuttamisen lisensoijalle, tapahtuu se Telia Inmics-Nebulan asiakasrekisterin toimintaperiaatteiden mukaisesti.
Loppukäyttäjien Help Desk palvelut Inmics EU/ETA Telia Inmics-Nebulan voi antaa toimeksiantoja Inmicsille Loppukäyttäjien HelpDesk palveluihin liittyen. Inmics on osa Telia konsernia.
Telecity Hosting Equinix Komission hyväksymät ja muut lain sallimat Telecity liiketoimintakaupan yhteydessä siirtyneiden palvelujen osalta, Telecity toimii kyseisiin palveluihin tallennetun tiedon osalta alikäsittelijän roolissa.

 

2.3 Konesali- ja tallennuspalvelut

Konesali- ja tallennuspalveluissa mahdollistetaan Asiakkaan tai Telia Inmics-Nebulan tallentaa henkilötietoja määriteltyyn sijaintiin ja rajoittaa niihin pääsyä.

 

Palvelu Henkilötiedot alikäsittelijät Käsittelyn sijainti Lisätiedot
Varmuuskopiointipalvelut   EU/ETA  
Konesalipalvelut Telia EU/ETA Telia Inmics-Nebula on osa Telia-konsernia. Palvelua tilattaessa tai muuttaessa, sijaintia valitessa, Telian hallinoimaan konesaliin henkilötietoa talletettaessa, toimii Telia alikäsittelijänä. Nebulan hallinnoimissa konesaleissa, Telia ei toimi alikäsittelijänä. Konesalipalvelun sijaintia ei normaaliolosuhteissa muuteta, ilman asiakkaan erillistä hyväksyntää.
Jemma, Online Backup, Backup Pro   EU/ETA  
Boksi   EU/ETA
Palvelinlaitteet ja levyjärjestelmät Dell EU/ETA Telia Inmics-Nebula voi antaa Dellille toimeksiantoja Dell-merkkisten laitteiden huolto- ja vianselvitystilanteissa.

 

2.4 Verkko- ja tiedonsiirtopalvelut

Verkko- ja tiedonsiirtopalveluissa mahdollistavat Asiakkaan tai Telia Inmics-Nebulan siirtää henkilötietoja tai rajoittaa niihin pääsyä.

 

Palvelu Henkilötiedot alikäsittelijät Käsittelyn sijainti Lisätiedot
Liittymäpalvelut Telia EU/ETA Telia Inmics-Nebula on osa Telia-konsernia. Telia toimittaa Nebulan liittymäpalvelut.
Verkkopalvelut   EU/ETA  

 

2.5 Maksupäätepalvelu

Maksupäätepalvelussa Asiakkaan maksutapahtumaan liittyvät henkilötiedot käsitellään Verifone toimesta, Telia Inmics-Nebula käsittelee Asiakkaan sopimukseen liittyviä henkilötietoja.

 

Palvelu Henkilötiedot alikäsittelijät Käsittelyn sijainti Lisätiedot
Maksupäätteet Verifone Finland EU/ETA Maksupäätepalvelussa henkilötiedon alikäsittelijöinä toimii Verifone Finland, kyseisessä palvelussa siirtyvien henkilötietojen osalta. Verifone Finland:lle luovutetaan myös henkilötietoja Telia Inmics-Nebulan asiakasrekisteristä, palvelun toimittamista ja vianselvitystä varten.