Telia Inmics-Nebula Koillis-Satakunnan Sähkö MDR

Koillis-Satakunnan Sähkö

Mielenrauhaa tietoturvauhkien havainnoinnilla ja hallinnalla

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää tietoturvapalveluista.

 

Sähkönjakelu on kriittistä ja siten houkuttelevaa kybervakoilulle

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy (KSAT) toimii tärkeällä teollisuudenalalla: jatkuva sähkönjakelu on elintärkeää yrityksille ja tavallisille kansalaisille, puhumattakaan koko yhteiskunnasta. Valitettavasti energiayhtiöt ovat tämän takia yhä houkuttelevampi kyberhyökkäyksien kohde.

On jo olemassa joitakin esimerkkejä ympäri maailmaa tehdyistä onnistuneista tietomurroista, ja raporttien mukaan energia-ala on myös yksi kybervakoilun suosituimmista kohteista.

KSAT:n ICT-päällikkö Jari Hakala on tietoinen näistä huolestuttavista suuntauksista. Yrityksellä on edistyksellinen ja innovatiivinen ajattelutapa, ja yritys on aina askeleen muita edellä ydinliiketoiminnan ja sitä ympäröivien toimintojen kanssa – mukaan lukien kyberturvallisuus.

 

Telia Inmics-Nebula Koillis-Satakunnan Sähkö

 

Haasteena tietoturva-asiantuntijuuden resursointi

Tämän päivän edistyneitä uhkia ei voida pysäyttää perinteisillä turvallisuusratkaisuilla. Olin pohtinut erilaisia vaihtoehtoja tunkeilijoiden havaitsemiseen ja lokienhallintaan, mutta mikään ei oikein tuntunut oikealta ratkaisulta”, Hakala sanoo.

Koska yrityksellä on suhteellisen pieni IT-osasto eikä yhtään kyberturvallisuuden asiantuntijaa, ei sillä ollut erikoisasiantuntijuutta, jota tarvitaan käsittelemään nykypäivän tietomurtoihin usein yhdistettyjä hyökkäystekniikoita.

”Oli selkeää, että tämä piti ulkoistaa. Ei ollut mitään järkeä investoida näiden kykyjen kehittämiseen sisäisesti”, Hakala selittää.

 

Telia Inmics-Nebula resursointi

 

Ratkaisuksi teknologian ja asiantuntijapalvelun kokonaisuus

KSAT on työskennellyt jo monien vuosien ajan Telia Inmics-Nebula Oy:n kanssa, joka toimitti sähköyhtiölle erilaisia tietoturvapalveluita. Tämä oli hyvä pohja yhteistyön syventämiselle ja uuden palvelun käyttöönotolle.

F-Secure Rapid Detection & Response on tehokas uhkien havainnointi- ja reagointipalvelu, joka vaikutti vastaavan kaikkiin tarpeisiimme”, Hakala sanoo. ”Siinä on tekoälylähtöinen teknologia, joka havaitsee edistyneet uhat koneiltamme kerätyn tiedon perusteella ja on käytännössä katsoen näkymätön loppukäyttäjälle.”

Teknologia oli kuitenkin vain yksi osa palapeliä. F-Securen tuotteen lisäksi Telia Inmics-Nebula tarjosi KSAT:lle hallitun tietoturvauhkien tunnistuksen ja reagoinnin palvelun, johon kuuluu täysi uhkien valvonta ja asiantunteva avustus tietoturvapoikkeamiin reagoinnissa, jos yritys joutuisi kyberhyökkäyksen uhriksi.

”Yhteistyö Telia Inmics-Nebulan kanssa oli jopa tärkeämpää kuin itse ratkaisu”, Hakala kertoo. ”Kun puolellamme oli asiantunteva ja osaava palveluntarjoaja, kaikki meni sujuvasti käyttöönotosta ratkaisun käyttöön.”

 

Withsecure logo

”On uskomatonta, miten hyvin teknologia ja hallinnoinnista vastaava palveluntarjoajamme toimivat yhdessä. Ohjelmisto ja tekoäly tekevät suurimman osan raskaasta työstä, ja lisäksi tarkka silmäpari valvoo jatkuvasti kaikkea epäilyttävää. Meidän ohitsemme ei pääse mikään!”

- Jari Hakala, ICT-päällikkö

Hyödyt näkyivät jo ensimmäisten viikkojen aikana

Palvelusta oli hyötyä jo ensimmäisten käyttöviikkojen aikana: järjestelmä havaitsi verkossa epätavallista toimintaa kahdesti. Kummassakaan tapauksessa ei ollut kyse vakavista uhkista, mutta niiden tunnistaminen auttoi yritystä paikkaamaan järjestelmissä olevia tietoturva-aukkoja. ”Olemme erittäin vaikuttuneita ratkaisun havainnointikyvystä”, Hakala sanoo. 

Palvelu vapauttaa aikaa ja tuo mielenrauhaa

”Meille kerrotaan kaikesta, mitä tapahtuu, eikä IT-tiimimme tarvitse jatkuvasti stressata siitä, onko verkostossamme mahdollisesti tunkeutujia. Tämän sijaan he voivat keskittyä päivittäiseen työhönsä. Kun tämä mielentila skaalautuu koko yritykseen, tosiasiallinen vaikutus on valtava”, Hakala pohtii.

”Asiakkaat haluavat, että pitäydymme ydinlupauksessamme: luotettava, nopeasti reagoiva ja kustannustehokas palvelu. Nykypäivänä tällä on suora yhteys kyberturvallisuuteen.”

”Työntekijöidemme kannalta on kyse siitä, että heillä on tehokas työympäristö ja tietoturvan tuoma ylimääräinen vaiva on minimoitu”, Hakala jatkaa. ”Tämä ratkaisu on antanut meille mahdollisuuden juuri tähän. Se on erittäin huomaamaton; sen huomaa oikeastaan vain silloin, kun jokin on vialla. Olemme kaikki nukkuneet yömme paremmin sen jälkeen, kun otimme palvelun käyttöön.”

 

Lue lisää

ribbon

Tietoturvauhkien havainnointi ja hallinta -palvelu

Palvelumme yhdistää teknologian ja ihmisen parhaimmat puolet mahdollistamalla tietomurtojen nopean havaitsemisen ja niihin reagoinnin tietoturva-asiantuntijoidemme tuella. Pohjana toimii F-Securen kehittämä tietoturvaratkaisu, jota asiantuntijamme hyödyntävät hyökkäysten vaikutusten minimoinnissa.

Lue lisää

ribbon

Sinut on todennäköisesti jo hakkeroitu – onko yritykselläsi valmiudet havaita kehittyneet tietomurrot?

Niin suuret kuin pienetkin yritykset ovat toimialasta riippumatta jatkuvasti tietomurtojen kohteena. Viime aikoina uutisointi yrityksiin kohdistuneista tietomurroista ja ohjelmistoista löytyneistä tietoturvahaavoittuvuuksista on lisääntynyt.

Lue lisää