Nova -ohjelmiston asennus

NOVA CLIENT ASENNUS

Windows

Mene sivulle http://www.activestate.com/activepython/downloads

Valitse ladattavaksi versio joka on alle 3.x.  Suositteleva versio Python 2.7

Asenna Active-Python paketti tietokoneelle.

Avaa Windows komentorivi –

Aja komento

pip install PBR pip install python-novaclient

Linux Ubuntu

Aja seuraavat komennot

• sudo apt-get install python-pip

• Sudo pip install pbr

• Sudo pip install python-novaclient

MUUTTUJIEN KONFIGUROINTI

Tätä ei ole pakko tehdä, mutta tämän tekeminen helpottaa komentorivin käyttöä kun tietoja ei tarvitse jokaiseen komentoon erikseen määritellä Ota esille tarvittava konfiguraatio

Mene kohtaan

Windows muuttujat

Aja komentorivin kautta seuraavat komennot

set OS_AUTH_URL=https://identity.fi-1.nebulacloud.fi:5000/v2.0 set OS_TENANT_ID=<TENANT_ID> set OS_USERNAME=<KÄYTTÄJÄTUNNUS> set OS_PASSWORD=<SALASANA> set OS_REGION_NAME=fi-1

Linux  muuttujat

Aja komentorivin kautta seuraavat komennot

• export OS_AUTH_URL=https://identity.fi-1.nebulacloud.fi:5000/v2.0

• export OS_TENANT_ID=<TENANT_ID>

• export OS_USERNAME=<KÄYTTÄJÄTUNNUS>

• export OS_PASSWORD=<SALASANA>

• export OS_REGION_NAME=fi-1

Testaa toimivuus

Voit kokeilla kirjoittaa komentoriville "nova list"

Jos kaikki on mennyt onnistuneesti näkyy sinulle nyt listaus palvelimistasi.

Muiden kuin Nova komentorivi työkalujen asennuksesta löydät täältä tietoa