Kirjautuminen hallintapaneeliin ja sähköpostin selainkäyttöliittymään

Seuraavassa ohjeessa käydään läpi, kuinka käyttäjä kirjautuu Office 365-hallintapaneeliin ja sähköpostipalveluun sekä esitellään sähköpostipalvelun yleisnäkymät.

Kirjautuminen 0365-hallintapaneeliin

Kun organisaatiosi pääkäyttäjä luo uuden käyttäjän palveluun ne toimitetaan automaattisesti pääkäyttäjän määrittämään sähköpostiosoitteeseen. Aloita palvelun käyttäminen kirjautumalla 0365-palvelun hallintapaneeliin.

Selainkäyttöliittymän osoite on: https://portal.office.com

Syötä kirjautumisikkunaan tilausvahvistuksessa toimitetut tiedot:

  • Käyttäjänimi
  • Väliaikainen salasana

Mikäli organisaationne pääkäyttäjä on näin määrittänyt, sähköpostiviestissä vastaanotettu salasana on väliaikainen ja uusi salasana määritetään heti ensimmäisen kirjautumisen jälkeen. Uuden salasanan luomiseksi, käyttöliittymä pyytää sinua syöttämään vanhan väliaikaisen salasanan sekä uuden salasanan kaksi kertaa. Klikkaa lopuksi ”Tallenna”.

Olet nyt kirjautunut Office 365-hallintapaneeliin.

 

Kirjautuminen sähköpostin selainkäyttöliittymään

Tapa 1 (Suositellaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla): 

Aloita kirjautumalla palvelun Office 365 –palvelun selainkäyttöliittymään. Selainkäyttöliittymän osoite on: https://portal.office.com

 

Klikkaa avautuvasta valikosta kuvaketta ”Outlook”.

Valitse seuraavaksi selainkäyttöliittymässä käytettävä kieli sekä aikavyöhyke ja klikkaa tämän jälkeen ”Tallenna”(Nämä asetukset pyydetään täyttämään vain ensimmäisellä kirjautumiskerralla.) 

Olet nyt kirjautunut sähköpostin selainkäyttöliittymään.

 

Tapa 2:

Kirjaudu suoraan sähköpostin selainkäyttöliittymään osoitteessa: https://outlook.office365.com/owa

 

Sähköpostin selainkäyttöliittymän yleisnäkymät

Ruudun vasemmassa reunassa on listattuna sähköpostilaatikkosi kansiot. Kun avaat kansion, sen sisältämät sähköpostiviestit luetellaan allekkain kansiolistauksen oikealla puolelle. Kun taas klikkaan listauksesta sähköpostiviestiä, sen sisältö aukeaa sähköpostiviestien listauksen oikealle puolelle.

Ruudun vasemmasta yläkulmasta klikkaamalla saat avattua palvelun päävalikon.Voit vaihtaa näkymää klikkaamalla haluttua kuvaketta.

Pääset määrittämään sähköpostilaatikkosi asetuksia klikkaamalla ruudun oikeasta yläkulmasta ratas-ikonia. Ikonin klikkaaminen avaa pudotusvalikon, josta pääset säätämään haluttuja asetuksia klikkaamalla haluttua otsikkoa.

Ruudun oikeassa yläkulmassa näkyvästä "?"-ikonista avautuu pääsy palvelun lisätietoihin, josta löytyy myös laajempi ”Ohje”-osio. Klikkaamalla ”Ohje” sinulle avautuu uusi ikkuna, jossa voit hakea palveluun liittyviä ohjeita Microsoftin tietämyskannasta. (Mikäli ikkuna ei aukea, syy saattaa olla se, että ponnahdusikkunan ovat estetty selaimessasi. Salli tällöin ponnahdusikkunat tilapäisesti tai hallintapaneelin osalta verkkoselaimesi asetuksista.)