Telia Inmics-Nebula Pilvipolku

Pilvi-, konesali ja
hybridipalveluiden
käyttöönotto

Pilvimigraatiot ja infrastruktuurin modernisointi
ketterästi ja hallitusti liiketoimintatavoitteesi
huomioiden

Ota yhteyttä

Modernisoi ympäristösi sertifioitujen asiantuntijoiden tuella

Pilvi- ja konesalipalveluiden käyttöönotto on toteutettava huolellisesti, jotta ympäristösi toimii mahdollisimman optimaalisesti ja riskit esimerkiksi tietoturvan tiimoilta voidaan välttää. Tarjoamme pilvi- ja konesaliympäristön käyttöönottamiseen tiekartan, joka lähtee liikkeelle tilannekuvasta ja ratkaisumallien tuottamisesta, jatkuu luoden jatkuvien palveluiden toimintaa tukevat käytännöt sekä lopulta tuo tehokkaat jatkuvat palvelut ympäristöön.

Tuemme matkasi jokaista vaihetta, halusit sitten uudistaa ympäristösi pilvipalveluilla, siirtää kapasiteettisi takaisin konesaliin tai hyödyntää hybridiympäristöä.

 

Telia Inmics-Nebula Projekti-, konsultointi- ja asiantuntijapalvelut

Käyttöönoton lähtökohtana ympäristösi tarpeet ja liiketoimintasi tavoitteet

Telia Inmics-Nebula Pilvi- ja konesalipalvelut

Uuden kehittäminen

Tavoitteiden saavuttamiseksi pilvipalveluiden on kuljettava käsi kädessä liiketoimintatarpeiden kanssa. 

Kun haluat kehittää uutta, pilviympäristön automatisointi, nopeus ja laatu tukevat tavoitteiden saavuttamista. Autamme ottamaan ympäristösi haltuun niin, että se tukee kehitystyötäsi.

Telia Inmics-Nebula Managed Kubernetes

Kustannusten hallinta

Kun panostetaan hyvään arkkitehtuurisuunnitteluun, ​myös kustannukset ovat läpinäkyvämpiä ja paremmin hallittavissa.
Tuotamme testi- ja kehitysympäristöjä, jotka tukevat ketteryyttä ja kustannusten optimointia.

Telia Inmics-Nebula Managed Kubernetes

Jatkuvuuden varmistaminen

Kehitettyjen palveluiden siirtyessä tuotantoon, tarvitaan selkeitä suunnitelmia jatkuvuuden tiimoilta. Tähän sisältyy mm. vastuunjakojen, operatiivisen puolen ja poikkeamatilanteiden hallinnan suunnittelu. Toteutamme käyttöönottoprojektit siten, että huomioimme ympäristösi jatkuvuuden. 

 

 

Telia Inmics-Nebula Managed Kubernetes

Muutosten hallinta

Liiketoimintaympäristö ja tavoitteet muuttuvat jatkuvasti, asettaen uusia vaatimuksia IT-infrastruktuurille. Kaiken muuttuessa ympärillä, on tärkeää synkronoida pilvi- ja konesaliympäristö muiden osa-alueiden kanssa. Sertifioitujen asiantuntijoidemme tuella toteutat siirtymän niin, että se tukee liiketoimintatavoitteitasi myös jatkossa ja mahdollistaa uusien palveluiden ketterän käyttöönoton.

Ratkaisupolku tavoiteympäristöön

 

Projekti ja sen aikajänne pohjautuu tavoitteisiisi, tarpeisiisi ja nykyiseen ympäristöösi. Käyttöönottoa tukee ketterät POC-menetelmät (Proof of Concept), joilla todennetaan ratkaisun toimivuus.

ribbon

1. Nykytilan kartoitus

Ensimmäisessä vaiheessa pilviasiantuntijamme luovat Cloud Health Check -tilannekuvan nykyisen ympäristösi vahvuuksista ja heikkouksista löytääkseen parhaat ratkaisuvaihtoehdot tavoitteidesi tueksi. Kattava tilannekuva mahdollisuuksista ja kehitystarpeista tarjoaa parhaimmat puitteet oikea-aikaisten, toimivien ratkaisujen suunnittelulle ja toteuttamiselle. Tilannekartoitus käsittää ratkaisut yksityisestä pilvestä julkiseen pilveen ja hybridiympäristöön.

ribbon

2. Cloud Journey

Kun asiantuntijamme ovat muodostaneet kuvan ympäristösi nykytilasta sisältäen nykyisen teknologian, sovellusten, tietoturvan, toimintamallien ja taloudellisten mittarien hyödyt ja haasteet, he ryhtyvät valmistelemaan kehitystyötä.

Tähän vaiheeseen sisältyy siirtosuunnittelu ja jatkuvien palveluiden suunnittelu pilvi- ja hybridiympäristöön. 

ribbon

3. Kehitys ja käyttöönotto

Kehitys- ja käyttöönottovaiheessa siirrytään vähitellen kehityksestä jatkuviin palveluihin, varmistaen samalla teknologian yhteentoimivuus. Siirrot toteutetaan Scrum-pohjaisilla vaiheilla.

Käyttöönoton yhteydessä rakennetaan uudistetut toimintamallit ja Governance-malli, joiden avulla tuetaan jokapäiväistä toimintaa.

ribbon

4. Managed Cloud

Käyttöönottoprojektin jälkeen voidaan siirtyä hyödyntämään Managed Cloud -kokonaisuutta, jossa huolehditaan ympäristön jatkuvuudesta jatkuvalla valvonnalla ja poikkeamanhallinnalla, toistuvilla Cloud Health Check -kartoituksilla, laajoilla asiantuntijapalveluilla ja aktiivisella muutoksenhallinnalla.

ribbon

Ota yhteyttä

Jokaisen pilvimatka on uniikki. Mikäli haluat kuulla lisää Cloud Journey -konseptistamme, ota yhteyttä niin selvitetään miten voimme olla yrityksellesi avuksi.

Ota yhteyttä

Sertifioitua osaamista

Kokeneiden pilvikonsulttiemme avulla löydät parhaat käytännöt ja keinot toteuttaa pilvisiirtymä. Meillä on useita sertifioituja pilviosaajia, joilta löytyy asiantuntemusta monista julkisen pilven palveluista, kuten Azuresta ja AWS:stä sekä kotimaisesta Telia Cloud 9 -pilvialustasta.

Olemme AWS Advanced Consulting Partner -tason kumppani ja Microsoftin kultakumppani kuudessa eri kategoriassa, mikä on osoitus lukuisista onnistuneista asiakastoteutuksista ja vankasta osaamisesta. 

Pilvipolku Telia Inmics-Nebula

NRC toteutti järjestelmäuudistuksen työntekijöiden ehdoilla

Kun norjalainen NRC Group osti alkuvuonna 2019 raideinfran toiminnot VR:ltä, Suomen yksikkö sai vajaan vuoden aikaa irrottaa ICT-palvelunsa entisen omistajan järjestelmistä – vaarantamatta liiketoiminnan jatkumista. Yhteistyössä Telian kanssa yritys onnistui vaativassa projektissa, jonka lopputuloksena syntyi työntekijöiden tarpeita palveleva moderni kokonaisuus. 

Työn liikkuvan luonteen takia NRC Group Finlandin työntekijöiden on päästävä järjestelmiin joustavasti ja turvatusti mistä tahansa. ”Tästä syystä kapasiteettipalvelut päätettiin hankkia Azure- ja AWS-julkipilven tarjoajilta. Lisäksi Office 365 -sovellusten data migratoitiin modernimpaan Microsoft 365 -järjestelmään, jossa on muun muassa Office-pakettia kattavampi tietoturva”, Telian ratkaisumyyjä Henrik Staven selostaa. 

Lue koko tarina

NRC Järjestelmäuudistus

Hitsausalan edelläkävijä Kemppi siirtyi Azureen tuellamme

Käyttöönottoprojektin avulla Kempille luotiin kokonaisvaltainen siirtymäsuunnitelma liiketoimintavaatimukset huomioiden ja palvelut siirrettiin pilviympäristöön avaimet käteen -periaatteella. Lue lisää Kempin pilvimatkasta.

Lue lisää

Telia Inmics-Nebula menestystarina Kemppi

Pilvipalvelumme

ribbon

Telia Cloud 9 -pilvipalvelu

OpenStack-teknologiaan perustuva INcloud 9 -pilvipalvelu on moderni vaihtoehto omalle infrastruktuurille. Käytön mukaan veloitettavan pilvialustan skaalautuvuus, kustannustehokkuus ja laajat toiminnallisuudet riittävät pitkälle tulevaisuuteen.

Tutustu lisää

ribbon

Amazon Web Services

Amazon Web Services on globaalisti tunnettu pilvipalvelu, joka on niittänyt mainetta erityisesti ketteryytensä, skaalautuvuutensa ja luotettavuutensa tiimoilta. Olemme AWS:n virallinen jälleenmyyjä, ja meiltä löytyy runsaasti työkaluja ja kokemusta palvelun tehostamiseksi. 

Tutustu lisää

ribbon

Microsoft Azure

Microsoft Azure on maailmanlaajuisesti saavutettava julkinen pilvipalvelualusta, joka tarjoaa runsaasti ominaisuuksia skaalautuvien, tietoturvallisten ja liiketoimintakriittisten digitaalisten palveluiden rakentamiseen. Me autamme yritystäsi toteuttamaan visioita modernin digitaalisen liiketoiminnan rakentamiseksi tai nykyisen infrastruktuurin modernisoimiseksi Azure-pilvipalvelua hyödyntämällä. Meillä on 50 Microsoft-sertifikaatin ansainnutta asiantuntijaa ja 30 sertifioitua pilviosaajaa.

Tutustu palveluun

ribbon

Managed Cloud

Managed Cloud -palveluun sisältyy kaikki, mitä tarvitset pilvipalveluidesi tehokkuuden ja toimivuuden varmistamiseksi, aina yrityksellesi sopivan pilviarkkitehtuurin rakentamisesta ympäristön valvontaan ja vikojen korjaamiseen.

Lue lisää