Telia Inmics-Nebula Pilvipolku

The Qt Company sai
palveluillamme hybridipilven
kunnolla hallintaan

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää pilviratkaisuistamme. 

 

 

The Qt Company on suomalainen pörssiyhtiö, jonka päätuote on ohjelmistojen ja graafisten käyttöliittymien kehitykseen tarkoitettu Qt-kehitysympäristö.

Yhtiö hallinnoi itse Amazon Web Serviceltä hankkimiaan palveluja, mutta ostettavan pilvikapasiteetin optimointiin liittyi haasteita, eikä syntyvistä kokonaiskustannuksista ollut aina selkeää kuvaa.

The Qt Companyn CIO Marko Möttönen kertoo, että muutama vuosi sitten tehty pilven hallinta- ja raportointipalvelun käyttöönotto toi tilanteeseen kaivatun parannuksen.

- Olimme yhteistyön alkaessa suhteellisen pieni, mutta voimakkaasti kehittyvä yritys. Pilvipalveluiden hallinnointi ei ollut keskitettyä, eikä meillä meinannut riittää aika seurannan toteuttamiseen. Pilven hallinta- ja raportointipalvelun myötä oma työni on helpottunut ja saimme AWS:ltä ostamamme pilvipalvelut viimein kunnolla hallintaan.

 

 

Telia Inmics-Nebula menestystarina the Qt Company

"Säännöllinen raportti antaa kunnollisen näkymän siihen, miten käytämme pilvipalveluja ja mistä osatekijöistä laskut koostuvat. Voimme vihdoin olla varmoja, ettei turhia kulueriä synny."

Marko Möttönen the Qt Company

 

 

Tuoteversioiden jakelualustana myös Telia Cloud 9

Yrityksen hybridipilviratkaisussa hyödynnetään AWS:n lisäksi Telia Cloud 9 -palvelua sekä yrityksen omaa konesalia. Jokaisella komponentilla on harkittu käyttötarkoituksensa.

- AWS:ltä hankitaan lähinnä perusinfran palvelimia globaalien toimintojen pyörittämiseksi. Organisaatioomme kuuluu käyttäjiä eri toimipisteissä ympäri maailmaa ja heitä pystytään palvelemaan parhaiten pilvipalvelun avulla. Kaupallisten tuoteversioiden julkaisuun käytämme Amazon CDN:ää ja open source -versioiden julkaisualustana toimii Cloud 9. Etelä-Suomessa sijaitsevaa omaa konesalia hyödynnämme erityisesti tuotekehityksen tarpeisiin, Möttönen sanoo.

Pilviympäristöön syntyy voimakas piikki erityisesti uuden tuoteversion tullessa markkinoille. Möttösen mukaan myös Cloud 9 on tarjonnut hyvin kuormitusta kestävän julkaisuputken. - Kasvumme on ollut voimakasta ja kohtaamme jatkuvasti uusia skaalautumistarpeita, joihin Cloud 9 on pystynyt vastaamaan.

 

 

Telia Cloud 9

 

Ratkaisukeskeisyys yhdistää

Yhteistyö The Qt Companyn kanssa sai alkunsa, kun se kasvoi pörssiyhtiöksi vajaat neljä vuotta sitten. Möttösen mukaan Telia Inmics-Nebula oli joustava kumppani, jolle oli kertynyt riittävästi asiantuntijuutta ja referenssejä. Yhteistyön aloittamista helpotti tieto siitä, että saimme kumppaniksi markkinoilla luotettavaksi koetun pelurin, Möttönen sanoo.

Hän kuvailee sekä The Qt Companya että Telia Inmics-Nebulaa ratkaisukeskeisiksi yhtiöiksi. The Qt Companyssa on pidetty tärkeänä sitä, ettei asiakassuhdetta leimaa perinteinen myyjä-ostaja -malli.

- Asiakassuhdetta on kuvastanut halu kokeilla uutta ja parantaa omaa toimintaa. Oli kyseessä mikä tahansa palvelukokonaisuus, olemme yhdessä vieneet asioita rakentavasti eteenpäin. Näin toimimalla on syntynyt luottamus palvelukumppaniin. Nykyisin Telia Inmics-Nebulalla ymmärretään liiketoimintamme tarpeita niin hyvin, että esille nouseviin vaatimuksiin löydetään nopeasti ratkaisu.

 

Näillä palveluilla tuemme the Qt Companya

ribbon

Konesali- ja pilvipalvelut

Meillä on useiden vuosien kokemus konesali- ja pilviteknologioista, ja sertifioidut konsulttimme auttavat sinua käyttöönotoissa sekä automaation ja tuotannon kehityksessä ja ylläpidossa. Autamme valitsemaan tarpeisiisi oikean alustan ja huolehdimme, että ympäristösi toimii 24/7/365. 

Tutustu lisää

ribbon

Pilven hallinta ja raportointi

Pilven hallinta- ja raportointipalvelumme avulla hallinnoit pilviympäristösi kustannuksia tehokkaasti ja varmistat samalla sen tietoturvan. Tarvittaessa saat avuksesi myös pilviarkkitehtimme tehostamaan ympäristöäsi. Palveluun sisältyy raportoirtityökalu, itsepalveluportaali, hallintamallin ylläpito ja arkkitehtuuripalvelu tarpeen mukaisesti. 

Tutustu lisää