Tiedote

Muutos Webhotel Pro -palvelinympäristöön

Webhotel Pro -palvelinympäristöön suoritetaan 21.9.2022 tietoturvan lisäämiseksi välttämätön muutos, joka saattaa vaatia toimenpiteitä myös teiltä.

Käytännössä alla olevien, tyypillisesti .htaccess-tiedostossa julistettavien optioiden käyttäminen on 21.9.2022 alkaen alustalla kielletty ja kiellon rikkominen aiheuttaa sivuston kaatumisen (Internal Server Error).

- Options All
- Options +FollowSymLinks

Olemme havainneet, että ainakin Joomlan oletusasennus käyttää +FollowSymLinks -optiota, vaikka sovellus ei sitä toimiakseen tarvitse. Mikäli Joomla-sivustonne lakkaa toimimasta muutoksen seurauksena, korjauksena toimii yleensä kyseisen rivin poistaminen .htaccess-tiedostosta. Tämän lisäksi erityisesti Drupal-sisällönhallintaohjelmisto on altis erilaisille häiriöille tämän muutoksen seurauksena. Korjauksena esimerkiksi kuvalinkkien hajoamiseen toimii useimmissa tapauksissa /files -tai vastaavassa hakemistossa olevan .htaccess-tiedoston muokkaaminen. Tiedostossa oleva rivi "Options None" tulee poistaa tai kommentoida.

Kyseinen .htaccess-tiedosto on muokattavissa (S)FTP- tai SSH-yhteyden avulla tekstieditorilla. Huomaattehan, että kyseessä on niin sanottu piilotiedosto, joten se ei välttämättä näy FTP-ohjelmistolle oletusasetuksin. Suosittelemme olemaan tarvittaessa sivuston ylläpitäjään yhteydessä.