Uutinen

Liikejuridiikan edelläkävijä luottaa Nebulaan

Fondia on ylpeästi erilainen lakipalveluyritys. Siinä, missä alan yritysten palvelut perinteisesti pohjautuvat tuntipohjaiseen laskutukseen, tarjoaa Fondia asiakkailleen valmiiksi paketoituja kiinteästi hinnoiteltuja palvelukonsepteja, joita asiakas voi hankkia tarpeen mukaan. 

Toimeksiantojen sijaan yritys tähtää asiakkaidensa kanssa kokonaisvaltaiseen kumppanuuteen ja pitkiin asiakassuhteisiin. Fondia on siten monella tapaa samanlainen yritys kuin Nebula, joka vastaa kokonaisvaltaisesti Fondian tietojärjestelmien toiminnasta.   

– Olimme tietohallintomme suhteen tilanteessa, jossa koko it-inframme oli tulossa tiensä päähän. Myös palvelumalleihin kaivattiin uutta ratkaisua. Aika oli siten oikea it-palveluiden kilpailutukselle jotta näkisimme, millaisen hinta-laatu-suhteen ja millaisilla ehdoilla palveluntarjoajat kykenisivät meidän tarpeisiimme tarjoamaan. Nebula erottui heti edukseen tässä joukossa, kertoo Fondian tietohallinnosta vastaava Outi Kalska.

Kumppania valittessa maine merkitsee

Kun palveluntarjoajasta on jo entuudestaan positiivinen kokemus ja markkinoilla hyvä maine, ei valinta kilpailijoiden kesken ole vaikea.

– Kilpailutuksemme oli lopulta aika kevyt, sillä ennen Nebulaa tietojärjestelmistämme vastannut tytäryhtiömme oli toiminut heidän kanssaan tiiviissä yhteistyössä.  Olimme siten jo nähneet ja kuulleet, kuinka hyviin tuloksiin Nebulalla päästään, päätimme ikään kuin syventää jo syntynyttä positiivista palvelukokemusta, Kalska kertoo.

Nebulalle Fondia on aina ollut kaikin puolin mieluisa kumppani.  

– Projektien läpivienti suunnittelusta toteutukseen erittäin nopeassa aikataulussa ei ole meille mitenkään tavatonta. Olimme tehneet Fondian kanssa hyvää yhteistyötä jo aiemmin. Näin ollen molemmat osapuolet tiesivät, että pystymme toteuttamaan heidän toiveensa annetussa ajassa, kertoo Nebulan toimitusjohtaja Pekka Eloholma.

 Hyväksi havaittua on helppo suositella myös muille.

– Olemme nyt tilanteessa, jossa meillä ei enää ole talon sisällä omaa varsinaista it-osastoa.  Tästä syystä edellytimme kumppaniltammekin kykyä keskustella kansantajuisesti ratkaisuistaan sellaisten henkilöiden kanssa, joilla ei ole alan erikoisosaamista. Käytämmekin Nebulaa nykyään myös eräänlaisena ulkoistettuna it-päällikkönämme. Yritykselle, jolla ei ole omia it-resursseja käytössään, suosittelen Nebulaa lämpimästi, Kalska summaa.

 

Fondia on suomalainen liikejuridiikkaan erikoistunut lakipalveluyritys, joka on perustettu Helsingissä vuonna 2004. Fondia tarjoaa asiakkailleen lakiosastopalvelua eli tuotteistettuja lakipalveluita. Fondian pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja sillä on toimipaikat myös Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Oulussa, Seinäjoella ja Vaasassa. Vuodesta 2012 lähtien Fondia on toiminut myös Tukholmassa sekä Tallinnassa.