Uutinen

Pilvipalveluiden tietoturvariskejä pelätään turhaan

Nebulan toimitusjohtaja, Pekka Elohoma, jakoi ajatuksiaan CEO-lehdessä.

Tietoturvapeikko on kentällä suuri, mikä johtuu tietämättömyydestä ja vääristä luuloista. Yritysten johtoryhmissä käännetään monesti liian nopeasti selkä pilven mahdollisuuksille vetoamalla tietoturvariskeihin, mutta ammattilaisen suunnittelema pilvipalvelu on osoittautunut useimmissa tapauksissa huomattavasti turvallisemmaksi kuin perinteinen IT-infraratkaisu”, Nebulan CEO, Pekka Eloholma valottaa.

Pilvipalveluiden isona etuna on skaalautuvuus sekä ylös- että alaspäin, myös lyhyissä sykleissä. Asiakas maksaa vain niistä resursseista, mitä kulloinkin käyttää, kun taas perinteinen IT-infra mitoitetaan maksimiliikenteen mukaan. Pilvi on kuin liikenneruuhka, johon ilmestyy tarvittaessa kaista lisää. Pilviympäristön rakentaminen ja muuttaminen on nopeaa. Yhdellä klikkauksella voi lisätä prosessoritehoa, muistia tai kapasiteettia. Pilvipalvelut ovat vieneet IT-prosesseihin vaadittavan ajan ja resurssit minimiin. Nebula auttaa tarvittaessa asiakkaat pilveen avaimet käteen -periaatteella. ”Pilven suorat kustannussäästöt ovat jo 20—25 prosenttia, mutta se on vasta alkua. Kun pilveen mennään oikealla tavalla, voidaan parantaa palvelukokemusta ja lisätä toiminnallisuuksia. Lähtökohtaisesti IT-järjestelmien toimintavarmuuskin on pilvessä parempi kuin perinteisessä serverimallissa.” 

Visiona olla pohjoismaiden paras

Nebula on ICT-ratkaisujen ja pilvipalveluiden kotimainen edelläkävijä. Kahdenkymmenen toimintavuoden aikana liikevaihto on kasvanut jokainen vuosi ja toiminta on ollut jatkuvasti kannattavaa. ”Visiomme on olla vuoden 2017 loppuun mennessä Pohjoismaiden paras Managed Cloud –palveluntarjoaja. Viemme asiak- kaamme pilveen ja huolehdimme, että heidän palvelunsa, sovelluksensa ja muu sisältönsä toimii 24/7.” Eloholma on tuonut yritykseen johtamisosaamista Pohjoismaisesta toimintaympäristöstä. Hän johti aiemmin seitsemän vuotta pörssiyhtiö Affectoa, joka toimi samalla markkina-alueella.

Nebulan erottautumistekijät: Riittävän suuri, mutta yhä joustava. Nebulan oma OpenStack-pohjainen Cloud 9 -pilvi alan edistyneimpiä. Cloud 9 -pilveä käytettäessä kaikki data on kotimaan kamaralla.

”Nebula on 140 henkilöä työllistävä yhtiö, jossa on jo tietynlaisia johtamismalleja ja -prosesseja. Olen tuonut ymmärrystä siitä, miten keskikokoiseksi kasvanut yhtiö voi toimia tehokkaasti säilyttäen aiemmat vahvuutensa.” Nebulan asiakassegmentteihin kuuluvat yritykset aivan pienimmistä keskisuuriin. ”Olemme tarpeeksi iso tuottaaksemme heille tasalaatuista, uskottavaa ja joustavaa palvelua. Emme ole kuitenkaan liian suuri ja byrokraattinen. Pystymme viemään asiakkaamme nopeasti pilvipohjaiseen ICT- maailmaan ilman eksymistä matkalla”, Eloholma päättää.  

Tutustu Cloud 9 -pilvipalveluun