Uutinen

Telia Inmics-Nebula ja Experis Academy käynnistävät ainutlaatuisen pilviasiantuntijoiden koulutuskokeilun

Lehdistötiedote. Julkaisuvapaa 28.09.2022 klo 10.

Telia Inmics-Nebula, Telian julkisten pilvipalveluiden ja modernien työympäristöjen asiantuntija ja ManpowerGroupiin kuuluva IT-osaamisen uudistaja Experis Academy ovat sopineet koulutuskokeilusta, jossa Telian henkilöstöä uudelleen koulutetaan Microsoft Azure Cloud Specialistiksi eli pilvipalveluasiantuntijoiksi. Pohjoismaissa ainutlaatuinen pilottihanke mahdollistaa kouluttautumisen työsuhteessa. Panostus kasvattaa Telian pilviosaamista ja luo mielekkäällä tavalla sisäisiä urapolkuja.

Toimintaympäristöjen ollessa jatkuvassa digitaalisessa muutoksessa työnantajien paineet osaamisen pitämisestä ajan tasalla ja kyvykkyyden kasvattamisesta ovat koventuneet. Kehitys ja yritysten tarpeet etenevät sellaista vauhtia, ettei opinnoista saatu oppi ole enää välttämättä täysin relevanttia työelämän näkökulmasta. Lisäkouluttautuminen omalla ajalla ja kustannuksella ei silti ole aina houkutteleva vaihtoehto.

”Osaava ja jatkuvasti kehittyvä henkilöstö on Telia Inmics-Nebulan toiminnan perusta. Näin olikin luonnollista pilotoida edelläkävijänä uutta konseptia varmistaaksemme strategisen osaamisen julkisiin pilvipalveluihin liittyvissä kyvykkyyksissä sekä mahdollistaaksemme henkilöstölle uusia urapolkuja. Muuttuvat markkinat ja sen myötä kehittyvät asiakastarpeet ohjaavat sisäisiä osaamisvaatimuksiamme”, kertoo Telia Inmics-Nebulan toimitusjohtaja Jarno Kekäläinen.

Kokeiluun osallistujilta on haettu vahvaa motivaatiota osaamisen kasvattamiseen sekä ennakkoluulotonta asennetta. Lähes 80 sisäisen hakijan joukosta pilottiin valittiin tiukan karsinnan jälkeen 10 osallistujaa. Osallistujien taustat vaihtelevat laajalti, kuten myös työhistorioiden pituudet. Aiempaa osaamista aiheesta ei hakiessa tarvinnut olla, ainoastaan korkea motivaatio ja kyky omaksua uutta. Ohjelma käynnistyi syyskuussa ja se päättyy vuoden lopussa, jonka jälkeen henkilöt jatkavat Telia Inmics-Nebulassa Cloud Specialist -rooleissa.

Henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija ManpowerGroupin Experis Academyn reskill-ohjelmat on suunniteltu työmarkkinoiden alati kasvaviin vaatimuksiin. Experis Academyn reskill-ohjelmissa ammattilaisille tarjotaan alusta asti nopeatempoinen opintopolku ja siirtymä yrityksen sisällä uutta osaamista vaativiin tehtäviin.

”Jatkuvasti muutoksessa olevien toimintaympäristöjen ja työn tulevaisuuden näkökulmasta osaamisen uudistaminen mahdollistaa monimuotoisempien työurien rakentamisen yrityksen sisällä, lisäten henkilöstöpitoa ja uramahdollisuuksia. Telia Inmics-Nebula saa täsmäkoulutettuja teknologiaosaajia, joilla on kuitenkin jo aikaisempi kokemus ja osaaminen yrityksen liiketoiminnasta ja toimialasta,” kertoo Experis Academyn Country Lead Pete Hyrkäs ja jatkaa, ”ohjelmaan osallistujat ovat 100% asiakasräätälöidyssä koulutuksessa, jossa heille maksetaan palkkaa 1kk itseopiskelujaksolta ja 3kk intensiivijaksolta. Valmistuessaan he pääsevät suorittamaan taidot todentavat sertifioinnit ja aloittavat suoraan täysin uusissa tehtävissään. Tämän jälkeen heidän sisäinen urapolkunsa jatkaa kasvuaan Telian sisäisillä koulutuksilla. Työnantajalle osaamisen uudistaminen on vastuullinen keino pitää osaamista ajan tasalla ja kasvattaa sitä. Osaamisen uudistaminen on todellinen win-win kaikille osapuolille.”