Uutinen
Written by
Rasmus Piipponen
Rasmus Piipponen
Key Account Manager

Uusi Telia Managed Service for Kubernetes -palvelu tuo lisää tehoa ja hallintaa sovelluskehitykseen

Signspace Telia Inmics-Nebula

Uusi Telia Managed Service for Kubernetes -palvelu tuo lisää tehoa ja hallintaa yrityksesi sovelluskehitykseen tuomalla konttiteknologian edut ulottuvillesi. Open Source -pohjainen Kubernetes mahdollistaa kontitettujen sovellusten automatisoidun käyttöönoton ja hallinnan, vähentäen manuaalista työtä ja infrastruktuurikuluja. Saat nyt vaivatta kaikki konttiorkestroinnin hyödyt käyttöösi ilman laajaa Kubernetes-osaamista. 

Kuberneteksen hyötyihin lukeutuvat mm.

  • Manuaalisen työn vähentäminen
  • Infrastruktuurikulujen vähentäminen
  • Sovellusten julkaisun nopeuttaminen
  • Saatavuuden kasvattaminen erikoistilanteissa, skaalautuvuus
  • Päivitysten automatisointi
  • Manuaalisten virheiden välttäminen
  • Infrastuktuuri- ja sovellustiimien välisen kuilun pienentäminen

Telia Managed Service for Kubernetes -palvelumme tuotetaan Telia Cloud 9 -pilvipalvelussamme, joten datasi pysyy Suomessa. Asiakkaidemme säästämä aika sovellusten julkaisuissa sekä ympäristön kuluissa liikkuu parhaimmillaan 70–90 prosentissa.

Telia Managed Service for Kubernetes


Telia Managed Service for Kubernetes ketteröittää konttiteknologioiden käyttöönottoa

Kubernetes-ympäristön saa pystyyn vähällä vaivalla, mutta sen ylläpito voi olla aikaavievää ja tuotantokelpoisen ympäristön rakentaminen voi osoittautua hankalaksi. Käyttöönottoprosessi tehdään toimivaksi todetuilla kaavoilla ja skripteillä, joten aikaa säästyy huomattavasti, kun projektia ei tarvitse toteuttaa omin käsin alusta alkaen.

Käyttöönottoon kuuluu infrastruktuurin saattaminen tuotantokelpoiseksi sekä mahdolliset testiympäristöt. Suosittelemme myös lokienhallinnan, CI/CD-putken sekä versionhallinnan käyttöönottoa. Infrastruktuuri räätälöidään sovellusten tarpeiden perusteella. Sinulle jää vain konttien sisältö.

Kuukausittaiseen palveluun kuuluu järjestelmän ylläpito ja virheisiin reagoiminen halutulla SLA-tasolla. Pidämme myös sovitusti kehityspalavereita, joissa käymme läpi kehitys- ja optimointiehdotukset. Sinun vastuullesi jää vain sovellusten toimivuus.
 

Esimerkkilaskelma Managed Kuberneteksen kuluista

Asiakkaalla on 40 virtuaalipalvelinta Telia Cloud 9 -palvelussa, jossa jokaisessa pyöritetään omaa asiakassovellusta. Palveluille haluttaisiin rakentaa korkean saatavuuden ratkaisu, kun taas infrastruktuurin ylläpito jätettäisiin Telia Inmics-Nebulalle. Normaalilla HA-toteutuksella tämä kuitenkin tarkoittaisi 80 virtuaalipalvelinta, joille tarvittaisiin jokaiselle myös ylläpitopalvelu. Normaaliin tapaan hinnaksi tulisi yli 11 000 € kuukaudessa.

Nykytilassa jokaiselle sovellukselle on jouduttu varaamaan huomattava määrä RAM-muistia, jotta palvelin ei kaadu erikoistilanteessa. Laskimme sovelluksen keskimääräiseksi tarpeeksi noin 1-2 GB RAM-muistia, joten päädyimme ratkaisuun, jossa kahdeksalla worker nodella on yhteensä 128 GB muistia. Tämä mahdollistaa sen, että vaikka toinen saatavuusalue kaatuisi täysin, toisella saatavuusalueella riittää tehoja pyörittää ympäristöä. Saatavuusalueen kaatuessa Kubernetes pystyttää kontit automaattisesti toiselle saatavuusalueelle vain sekunneissa.

Tässä 100 % ylläpidetyssä ratkaisussa on vain 15 palvelinta ja kuormantasaaja. Tämä laskee palvelun hintaa, joten hintalapuksi muodostui vain 3200 euroa.

Käyttöönottokin sujuisi vain kahdessa henkilötyöpäivässä.


Tutustu palveluun

Haluatko lisää tietoa Telia Managed Service for Kubernetes -palvelustamme? 

Tutustu palveluun lisää

Written by
Rasmus Piipponen
Rasmus Piipponen
Key Account Manager