Pääkäyttäjän sähköpostilaatikoiden hallinta (MyNebula-hallintapaneeli)

MyNebula-hallintapaneelissa voi käyttäjillä olla eritasoisia oikeuksia. Oletuksena ainoastaan palvelun tilaajalla on pääkäyttäjän tunnukset (tunnukset luodaan verkkokaupan tilauksen yhteydessä). Halutessaan yritys voi lisätä pääkäyttäjän oikeuksia myös muille MyNebula-hallintapaneelin käyttäjille.

Pääkäyttäjä – Hallitsee useita yrityksen palveluita (esimerkiksi kaikkia yrityksen sähköpostilaatikoita).
Palvelukäyttäjä – Hallitsee vain omia palvelujaan (esimerkiksi omaa sähköpostilaatikkoa).

Mikäli sinulla on palvelukäyttäjän tunnukset, löydät ohjeet palvelukäyttäjän sähköpostilaatikon hallintaan täältä. Tässä ohjeessa kuvataan pääkäyttäjän sähköpostilaatikoiden hallintaa.

Sisällysluettelo

1. Sähköpostilaatikon luominen

2. Luodun sähköpostilaatikon hallinta

3. Lisäpalveluiden ostaminen

1. Sähköpostilaatikon luominen

Kirjaudu MyNebula-hallintapaneeliin osoitteessa cp.mynebula.fi

Valitse hallintapaneelin oikeasta yläkulmasta tilaus, jonka sähköpostipalvelua haluat hallinnoida.

Avaa välilehti "Posti"

Valitse avautuvalta sivulta "+ Lisää uusi postilaatikko".

Ruudulle aukeaa seuraavan esimerkin näköinen sivu:

Jokaisen sähköpostilaatikon käyttäjän tulee myös olla MyNebula-hallintapaneelin palvelukäyttäjä. Palvelukäyttäjä voi määritellä hallintapaneelissa mm. seuraavia asioita sähköpostilaatikkonsa osalta:

• Sähköpostilaatikon sallitut/estetyt –lähettäjät. (Käytettävissä, jos Roskapostinsuodatus-lisäpalvelu on aktiivinen)
  • Sähköpostin automaattivastaaja
  • Oma salasana

Palvelukäyttäjä kirjautuu hallintapaneeliin samasta osoitteesta kuin pääkäyttäjä. Palvelukäyttäjän oikeudet ovat kuitenkin rajoitetut. Halutessaan palvelukäyttäjälle voi antaa myös pääkäyttäjän oikeudet. Mikäli siis et ole erikseen luonut vielä MyNebula-hallintapaneelin palvelukäyttäjiä, valitse ”Uusi palvelukäyttäjä”. Muussa tapauksessa valitse ”Olemassa oleva palvelukäyttäjä” ja valitse sen jälkeen avautuvasta listasta mille palvelukäyttäjälle sähköpostitili avataan.

Klikkaa tämän jälkeen ”Seuraava”Ruudulle aukeaa seuraava sivu:

Täytä sähköpostikäyttäjän tiedot:

Näyttönimi - Sähköpostin vastaanottajille näkyvä käyttäjän nimi (Esimerkiksi muotoa ”Etunimi Sukunimi”).
Kirjaudu - Haluttu sähköpostiosoite (Esimerkiksi ”etunimi.sukunimi@yritys.fi”). Verkkotunnus valitaan pudotusvalikosta.
Salasana / Vahvista salasana - Kirjoita kenttiin haluttu salasana tai klikkaa ”Luo satunnainen salasana”. Kyseinen painike luo sinulle automaattisesti sääntöjen mukaisen salasanana ja näyttää sen ruudulla, josta voit kirjata sen ylös.
Klikkaa tämän jälkeen ”Seuraava”

Ruudulle aukeaa seuraavan esimerkin näköinen sivu:

Täytä tämän jälkeen vielä käyttäjän lisätiedot:

Sähköpostiosoite - Tämä kenttä on jo täytetty aikaisemman sivun valintojen perusteella. Pääset pudotusvalikosta valitsemaan hallintapaneelisi verkkotunnuksista, mikä verkkotunnus sille otetaan käyttöön.
Ota käyttöön virustarkistus - Mikäli virustorjunta-lisäpalvelu on ostettu, voit asettaa sähköpostin virustorjunnan päälle. (Katso kappale 3 lisäpalvelun aktivointia varten).
Kytke roskapostisuodatus - Mikäli käytössä on roskapostinsuodatus-lisäpalvelu, voit asettaa sähköpostin roskapostisuodatuksen päälle. (Katso kappale 3 lisäpalvelun aktivointia varten).
Luo tallennustila - Mikäli sähköpostiosoite tulee vain ja ainoastaan sähköpostin uudelleenohjausta varten, poista tämä valinta, jotta sähköpostilaatikko ei kuluta palvelusi levytilaa. Muussa tapauksessa jätä tämä valinta päälle.
Tallennustilan raja - Aseta tähän halutessasi käyttäjäkohtaisesti sähköpostilaatikolle annettavan levytilan määrä. Oletuksena sähköpostilaatikon tallennustilan rajaksi asetetaan 2GB (ilmoitetaan kilobitteinä).
Ota käyttöön sähköpostin edelleenlähetys - Mikäli sähköpostiosoite luodaan vain uudelleenohjausta varten, aseta tähän kohtaan valinta ja kirjoita aukeavaan laatikkoon sähköpostiosoitteet, johon viestit uudelleenohjataan.
Lähetä ilmoitus - Mikäli haluat, että uutta sähköpostilaatikkoa koskevat sähköposti-ilmoitukset toimitetaan johonkin toiseen sähköpostiosoitteeseen, aseta valinta tähän kohtaan ja kirjoita aukeavaan ruutuun kyseinen sähköpostiosoite. (Ilmoitus voi olla esimerkiksi tiedotus sähköpostilaatikon tallennustilan täyttymisestä.)
Lähetä testiviesti uuteen sähköpostiosoitteeseen - Aseta valinta tähän, mikäli haluat lähettää heti testiviestin sähköposti-ilmoitusten kohteena olevaan toissijaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Klikkaa tämän jälkeen ”Seuraava”.

Saat lopuksi yhteenvedon luomastasi sähköpostilaatikosta. Tarkista, että kaikki ovat kohdallaan ja klikkaa ”Valmis”.

2. Luodun sähköpostilaatikon hallinta

Pääset hallitsemaan luomiasi sähköpostilaatikolla hallintapaneelissa painamalla Posti–välilehteä. jolloin sähköpostilaatikot näytetään listattuna avautuvalla sivulla. Tässä näkymässä voit esimerkiksi vaihtaa salasanaa ja asettaa lomavastaajan.

Klikkaa sen sähköpostilaatikon näyttönimeä, jota haluat muokata.

Tämän jälkeen sinulle aukeaa sivu, jossa pääset muokkaamaan valitsemasi sähköpostilaatikon asetuksia. Kaikki luontivaiheessakin valitut asetukset löytyvät muokkaussivulta omilta välilehdiltä. Välilehdet näet seuraavasta esimerkkikuvasta:

Yleiset - Tässä näkymässä näet sähköpostilaatikon yleistiedot sekä pääset vaihtamaan sähköpostilaatikon salasanaa.
Sähköpostiosoitteet - Tässä näkymässä voit luoda ja poistaa sähköpostilaatikon rinnakkaisia sähköpostiosoitteita. (Rinnakkainen sähköpostiosoite tarkoittaa sitä, että samaan sähköpostilaatikkoon ohjataan postit, jotka lähetetään esimerkiksi osoitteisiin Etunimi.Sukunimi@yritys.fi ja Etunimi@yritys.fi).
Tallennus - Tällä välilehdellä voit muokata sähköpostilaatikon levytilan asetuksia.
Edelleenlähetys - Mikäli haluat ohjata kyseisen sähköpostilaatikon postit edelleen toiseen osoitteeseen, voit asettaa  tällä välilehdellä edelleenlähetysosoitteen klikkaamalla ”Välityslista”. Samalta välilehdeltä voit myös kytkeä edelleenlähetyksen pois päältä. Edelleenlähetys ominaisuuden avulla voit myös luoda postituslistoja asettamalla usean edelleenlähetysosoitteen.
Virustorjunta - Mikäli olet ostanut sähköpostin virustorjunta-lisäpalvelun, voit asettaa sen päälle tai pois tältä välilehdeltä.

Automaattivastaajat - Tältä välilehdeltä voit asettaa automaattisen vastaajan esimerkiksi kesäloman ajaksi.
Webmail - Pääset tämän sivun kautta Webmailiin. Suositeltavaa on käyttää ensisijaisesti Webmailia Nebulan verkkosivun kautta, jolloin pääset käyttämään Webmailin uusinta versiota. Osoite on webmail.nebula.fi
Roskapostisuodatus - Mikäli olet ostanut Roskapostisuodatus -lisäpalvelun, voit asettaa sen päälle tai pois tältä välilehdeltä.

3. Lisäpalveluiden ostaminen

Mikäli haluat parantaa sähköpostipalveluasi lisäpalveluilla, voit hankkia lisäpalveluita suoraan hallintapaneelin etusivuilta

Kirjaudu MyNebula-hallintapaneeliin osoitteessa cp.mynebula.fi

Klikkaa hallintapaneelin etusivulta ”Osta lisää resursseja”

Valitse avautuvasta listasta palvelu, johon haluat hankkia lisäpalveluita.
Valitse ostettavat lisäpalvelut ja seuraa ruudulle tulevia ohjeita.